Първият изгонен за сезона треньор от Първа лига ще спасява Железничарите от изпадане при аматьорите

локомотив горна оряховица

Горнооряховският „Локомотив” преговаря с Малин Орачев за поста старши треньор, потвърдиха от ръководството на клуба. С мача срещу „Черноморец” (Балчик) на практика приключи есенният дял от шампионата на Втора лига. Предстои да се изиграят още два мача, изтеглени от пролетния полусезон. Дотогава „Локомотив” трябва да е готов с варианта си за треньор, за да може той да направи селекцията си през зимната пауза, обясни президентът на ОФК Георги Бижев. Орачев, който е водил като треньор бургаския „Черноморец” и „Поморие”, за последно беше старши треньор на „Дунав” (Русе).

Със сигурност в треньорския щаб остават Марин Байчев и Биян Саид, които водеха „локомотивци” в последните мачове. Постигнато е споразумение и с един от най-добре представящите се играчи – Димитър Юруков, да преподпише с клуба до края на 2019 г. Преговаря са за нов договор с вратаря Евгени Александров и с халфа Ивайло Тодоров. Към Александров обаче има интерес от отбори от „А” група, така че той може би ще подпише договор с клауза за освобождаването му, ако го поиска елитен тим.

Веднага след изиграването на двата пролетни мача футболистите ще получат почивка, а подготовката ще започне около 15 януари. Дотогава новият треньор ще има възможност да направи своята селекция, като клубът ще търси поне двама-трима класни футболисти. „Локомотив” ще приключи годината без задължения към доставчици и към играчи и треньори. Задължения все още има към НАП. В началото на следващата година се очаква новата субсидия от Общината, което ще позволи привличането на нови играчи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ