Камбуров пише нова златна страница в историята за „Императора“! В краката му падат Пената и Аладжов, иде ред на Бобата!

Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Централният нападател на Берое Мартин Камбуров ще изпревари легендите в българския футбол Димитър Пенев (ЦСКА), Иван Зафиров (ЦСКА) и Стефан Аладжов (Левски) по мачове в родния елит. В момента карето има по 364 двубоя, но таранът на заралии ще ги задмине, появявайки се на терена в градското дерби с Верея. Той е гласен за титуляр от треньора Александър Томаш. 365 срещи в Първа лига ще го изкачат на 15-ото място. След това Мартин ще подгони друг легендарен футболист на сините – Добромир Жечев (184 мача за Левски и 185 за Спартак Сф).

Срещу градския съперник таранът ще се опита за първи път да вкара в домакинство. Камбуров е реализирал точно половината от всичките 8 гола за зелно-белите в това дерби. Те обаче са постигнати на стадиона на Верея „Трейс Арена“. Преди паузата в първенството Мартин се намираше в отлична форма. В последните 5 шампионатни двубоя той реализира 4 гола, а през сезона има общо 8. Той е вкарал 3 от попаденията си с десен крак (едно от тях бе след изпълнение на свободен удар) и 5 с глава.

Треньорът на Берое Александър Томаш има да разрешава „сладки“ проблеми. Всичките му основни футболисти в халфовата линия са здрави, няма и наказани. Затова специалистът трудно ще избере стартов състав. Очаква се в центъра на терена да си партнират капитанът Мартин Райнов и Александър Цветков, а пред тях да е Борислав Цонев. Това означава, че на пейката ще седнат Владимир Гаджев и Иван Минчев. Единственият контузен е защитникът Ерол Алкан. Той няма да играе до края на годината.

Днес ще станем свидетели на серия №8 в градското дерби. Берое спечели пет пъти, Верея само веднъж и един мач завърши наравно. Нещо повече, верейци са вкарали само едно попадение, и то бе с цената на три точки – на 1 декември 2016-а. Тогава начело на лъвовете бе… Александър Томаш. Нито един мач между двата тима все още не е завършил с голове в двете мрежи.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ