Дните на Вашчук в Левски изтичат! Естонецът може повече да не играе за сините

Левски Радник 1во (11) вашчук

Лошият късмет продължава да преследва халфа на Левски Богдан Вашчук. Естонецът дълго време лекуваше контузия. Сега обаче травмата му в бедрото се е възобновила и той може да пропусне оставащите мачове на тима до края на годината. В следващите 4 срещи сините няма да напускат столицата – имат двубои на „Герена“ с Ботев Враца, Дунав и Етър и със Септември на националния стадион. В последния есенен кръг те гостуват на Берое (на 15 декември).

Вашчук пристигна на „Герена“ по изричното настояване на Славиша Стоянович – двамата са работили заедно в Рига. Той е преотстъпен от латвийския клуб до края на 2018 година. След това Левски има правото да го откупи. Стоянович харесва качествата на 23-годишния естонец. Ако той обаче не играе повече, не се знае дали сините ще прибегнат до откупуването му. Богдан все още не е записал мач в Първа лига като титуляр. Той има 4 срещи за първенство, в които е престоял на терена 95 минути. Дебютът му бе на 16 септември при визитата на Локомотив в Пловдив, която бе загубена с 0:1. За купата Богдан бе титуляр при 6:0 над аматьорския Атлетик Куклен.

За последно Вашчук се появи на терена на 7 октомври. Тогава Левски прие на „Герена“ Славия и спечели с 2:0. Естонецът се появи в игра като резерва – той замени на почивката контузилия се бразилец Паулиньо. След това Богдан също получи травма, но доигра срещата.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ