Десподов има нов любим нападател в ЦСКА! Националът направи Соу герой по пътя към 1/4-финала (СНИМКИ)

Цска Витоша Бистрица 2ро (14) Али Соу

ЦСКА се класира за 1/4-финалите за Купата на България след 3:1 над Витоша (Бистрица) на „Българска армия“. Попаденията за победителите реализираха Рубен Пинто през първото полувреме и резервата Али Соу, който вкара на два пъти през втората част. Михаил Милчев вкара почетният гол за Тигрите.

Рубен Пинто откри в 15-та минута с мощен удар по тревата от 25 метра, който хвана неподготвен вратаря Християн Василев. Младият страж на Витоша преди това бе отразил опасен изстрел на Валентин Антов. Гостите можеха да изравнят в 20-та минута, когато талантът и Манолев не се разбраха и топката бе открадната пред наказателното поле на Стипица. Силният удар на Наско Милев обаче мина покрай гредата.

В 30-та минута Кирил Десподов направи първият си пропуск в мача. Крилото не уцели вратата в опит да реализира ефектно през Василев, а в 34-та вратарят на Витоша направи спасяване очи в очи с национала, който опита да прокара топката между краката му.  В последната минута на първото полувреме Мауридес с глава прати на сантиметри встрани от целта.

Второто полувреме започна предпазливо за „червените“, а Витоша опита да поеме контрол над мача и да потърси изравнително попадение. В 55-та минута Михаил Милчев обаче сбърка и подари топката на Малинов, който веднага пусна за Жеферсон на дузпата. Петко Цанков с решителен шпагат блокира удара и авансът на „червените“ остана само един гол.

След 20-тина минути, в които бистричани се понравиха с опитите си да задържат топката и да организират постепенни атаки, дойде моментът на резервата Али Соу. Той замени Мауридес в 66-та минута и само осем по-късно реализира за 2:0. Гамбиецът прати в мрежата на Василев отблизо след мощен пробив на Десподов, който му достави топката в позиция, от която нападателят нямаше как да сбърка. Само 120 секунди след първия си гол, Соу се разписа за втори път по идентичен начин. Този път подаване на Десподов бе меко във вратарското поле, а таранът изпревари Василев и бутна в мрежата за 3:0.

В първата от трите минути продължение Стипица изби удар на Ивайло Лазаров в корнер, след центрирането от който Михаил Милчев вкара почетното попадение за Витоша и оформи крайното 1:3.

„Червените“ отново не бяха впечатляващи, но заслужиха победата с по-голямата си класа и разбирателството, което демонстрираха Соу и Десподов. Витоша се понрави с изявите си, но за тимът е по-важно представянето в първенството и отпадането за Купата едва ли е проблем за Росен Кирилов. ЦСКА се присъединява към Струмска слава и Локо Пд, които по-рано днес също се класираха за 1/4-финалите в турнира. През уикенда „червените“ ще премерят сили със Смърфовете, а Витоша ще гостува на Дунав.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ЦСКА – ВИТОША 3:1
1:0 Рубен Пинто 15
2:0 Али Соу 74
3:0 Али Соу 76
3:1 Михаил Милчев 90+2

ЦСКА: 1. Стипица, 3. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто (Бикел), 8. Джеси, 9. Мауридес (66-Соу), 11. Манолев, 15. Малинов, 19. Десподов, 26. Антов (84-Жоржиньо)

ВИТОША: 1. Василев, 2. Гочев (46-Гьонов), 7. Кочилов, 11. Кутев (84-Узунов), 18. Цанков, 22. Милчев, 24. Купенов, 66. Вълчанов, 88. Лазаров, 99. Христов, 96. Милев (69-Амзин)


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ