Болярите нахлуха мощно в битката за топ 6! Играч от Барса посече Славия с гола на сезона на „Ивайло“

Цска Етър (20)

Етър победи с 3:0 като домакин Славия и влезе в битката за място в първата шестица на шампионата. Болярите събраха 18 точки и са само на две от Локо Пд, който до момента заема заветната позиция.

На стадион „Ивайло“ днес над 2000 фенове по трибуните видяха приличен футбол от двата отбора, като „виолетовите“ на Красимир Балъков впечатлиха напълно заслужиха успеха с тактическа дисциплина и използване максимално на статичните положения. Именно след такива паднаха и попаденията в срещата. В 21-а минута се стигна до меле пред Стергиакис след изпълнение на ъглов удар и няколко играчи се скупчиха около топката. В крайна сметка след пореден рикошет кълбото се отклони в крака на Славчо Шоколаров и влезе в мрежата на собствения му отбор за 1:0. В 77-та минута ситуацията пред вратаря на „белите“ се повтори, като и той имаше вина за това увисвайки при центирането от корнер. Зад него Пламен Гълъбов на три пъти бе блокиран от защитници на столичани на няколко метра от голлинията и в крайна сметка Карабельов изчисти топката встрани. Играещият в Етър под наем от Барселона Аласана Мане я овладя, подмина Момчил Цветанов и с фамозен фалцов удар с левия крак прати топката неспасяемо в далечния горен ъгъл на вратата на Стергиакис. Феновете на Болярите сигурно си помислиха, че са видели най-красивия гол, който ще бъде отбелязан този сезон във Велико Търново, но 2 минути преди края резервата Иван Петков реализира с красива задна ножица от точката на дузпата за 3:0.

Поражението остави Славия на 9-о място с 16 точки и затвърди мнението, че „белите“ продължават да са много непредвидим отбор този сезон и често лъкатушат в представянията си.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ