Каква разлика! Докато Мауридес вбесява „червена“ България, Каранга сам влачи новия си отбор към спасението

каранга

Вчера нападателят на ЦСКА Мауридес изпусна по шокиращ начин дузпа срещу Берое – бразилецът би слабо в центъра на вратата след типичната си бавна засилка със ситни крачки. Изпълнението вбеси „червена“ България, а днес се появиха кадри на играча от часовете след равенството 1:1, на които той се забавлява в столично заведение. Всичко това със сигурност накара феновете на ЦСКА да се сетят с носталгия за бившия си №9 Фернандо Каранга, който бе продаден на китайския Хенан за 4 млн. евро през лятото. Бразилецът днес отбеляза петият си гол след трансфера в най-многолюдната страна в света при победата срещу един от силните отбори в шампионата Пекин Гуоан. Каранга вкара в 77-та минута за 1:0, а в заключителните минути Ду Чангжие подпечата успеха с второ попадение.

Голът на бившия стрелец на ЦСКА е негов втори пореден след този срещу Гуанджоу преди седмица и също като всеки от предишните му означава точки за Хенан. Каранга отбеляза петте си гола в четири мача, в които отборът му записа три победи и едно равенство, или общо 10 точки. Приносът на бразилеца с последните му две попадения е много сериозен, защото са при победи, с което Хенан се доближи до спасението в Суперлигата. Тимът е на предпоследната 15-а позиция с 28 точки, но толкова имат и първите два тима над чертата Тянжин Теда и Лифан, а 12-ият Гуанжоу е само с една повече. До края на сезона в Китай на Хенан има лесна програма и всички шансове за оцеляване са на лице.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ