От последните минути: Огромна драма за Григор Димитров, №10 в света хвърли бялата кърпа

7 Dni Sport25.10.2018
Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (49)

Загубата на Григор Димитров в първия кръг във Виена го постави в неудобното положение, че няма да може да защитава най-големия трофей в кариерата си. В края на миналата година Гришо спечели финалния Мастърс на АТР в Лондон и се изкачи на трето място в световната ранглиста.

За да запази шансове за участие във финалния за годината турнир, хасковлията се нуждаеше от шампионска титла в австрийската столица и триумф в Париж през следващата седмица. Това щеше да го постави на девето място в битката за място в Лондон, а сега е на 22-ра позиция. В края на годината Димитров дори може да изпадне и от Топ 20 в световната ранглиста, където в момента е десети.

Сега обаче Гришо стана петият тенисист в историята, който печели финалния Мастърс, а на следващата година не се класира за турнира, за да защитава трофея си. За последно това се случи преди осем години, когато руснакът Николай Давиденко през 2010 година не се класира за финалите на АТР.

Останалите трима в тази неприятна компания, в която попадна Григор, са германската легенда Борис Бекер (1993 г.), сънародникът му Михаел Щих (1994) и испанецът Алекс Кореча (1999 г.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ