Даниел Александров започва с Рафик Хусеинов на Мондиала в Будапеща

7 Dni Sport25.10.2018
768x432 (1)

Носителят на два бронзови медала от европейски първенства по борба Даниел Александров ще се бори с азера Рафик Хусеинов в първата си схватка на световното първенство по борба. Срещата на класиците е в категория до 82-килограма, като Хусеинов също е бронзов медалист от Евро 2018.

Дебютантът Айк Мнацканян ще спори с мароканеца Азиз Буалем в категория до 72 килограма. Арменецът получи български паспорт в навечерието на Световното.

Николай Вичев в категория до 63 килограма извади късмет и ще се бори директно на осминафинал. Той чака победителя от сблъсъка Айдин Нугуманов (Казахстан) и Ленур Темиров (Украйна). През този сезон Вичев стана шампион на турнира „Никола Петров“, но след това имаше пробелми с травам.

При 55-килограмовите Недялко Петров ще има за съперник именития руснак Василий Топоев, който зае пето място на Евро 2018. Схватките започват в 11:30 часа.

Довечера България ще има две финалистки при дамите. Биляна Дудова в категория до 57 килограма и Тайбе Юсеин в категория до 62 килограма. Двубоите са от 19:00 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ