Безпрецедентна атака срещу треньора на ЦСКА! Фенове изригнаха: Проклет бъди! Срам ни е от теб!

7 Dni Sport25.10.2018
ЦСКА, Прибиране от лагера в Австрия, Нестор Ел Маестро

Сърбия скочи на треньора на ЦСКА Нестор Ел Маестро заради негово изказване, направено преди време.

Искрата подпалиха хърватски медии, които във връзка с днешния мач между Динамо (Загреб) и бившия тим на Нестор – Спартак (Търнава) публикуваха старо интервю със специалиста пред британския „Гардиън”.

Материалът явно не е бил отразен в Сърбия, когато Ел Маестро е говорил пред световноизвестното издание. Там той подробно обяснява причината, за да си смени името. Истинското му такова е Нестор Йевтич.

Когато той е на 8-години, заедно с родителите си емигрира на Острова заради войната в бивша Югославия.

Като тийнейджър решава да промени фамилията си, за да не фигурира наставката „ич”, свързваща го с родината му, която в тези години е позната по света като агресор, припомнят хърватските медии.

Първо се кръщава Джон Смит, а след това връща старото си име в комбинация с фамилията Ел Маестро, която и днес блести на личната му карта.

„След толкова години започнах да се чувствам повече британец. В този период ме беше срам от Сърбия, позната като агресор, а тиранинът и военнопрестъпник Слободан Милошевич носеше сходна на моята фамилия”, признава Нестор пред „Гардиън”, чийто думи цъфнаха вчера в Хърватска и буквално взривиха сърбите.

В социалните мрежи коментарите направо нямат край! Някои от по-острите са следните:

„И нас ни е срам, че си сърбин!”

„Който се обърне срещу майчиното си мляко, ще остане проклет во веки веков!”

„Как не те е срам, Несторе, ти си предател на сръбския народ!”

„Да не си стъпил повече в Белград или в родината ни! Опасно е за здравето ти”

„Интересно защо това му изказване преди време не беше отразено никъде. Махай се, върви на майната си, боклук долен! Проклет да си!”

„Може да се обявиш срещу диктатурата на Милошевич, това е простимо. Но да се отметнеш от сръбското си име, е недопустимо. Това е меко казано предателство!”

„Ние сме народ, който винаги е бил задружен и сплотен. Такива като този са черните овце на Сърбия. Няма да ти простим!”

„Ей, Несторе, все някога ще се върнеш в родината си. Как ще се чувстваш тогава, когато те посрещнем? Или може би вътре в душата ти Сърбия наистина не е твоята родина. Ако е така – хич не идвай при нас!”

„Изменник, мошеник, изчадие. Стой далеч от нас, палячо!”

Други сърби в социалните мрежи, явно живеещи в Западните покрайнини и следящи българското първенство по футбол, пък пишат следното:

„Прави ни впечатление, че Нестор говори само на английски пред българските медии. Срам го е да говори на сръбски ли? Та нашият и българският език са близки. Я вижте Славиша Стоянович в Левски! Спомнете си и Люпко Петрович! Но този господин е специален. За него явно е унижение да говори на сръбски! Няма нищо по-отвратително от това да се срамуваш от родината си. Нещастник!”.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ