10 000 на „Васил Левски“ подивяха от кеф! Левачката на Тошко прати голяма България на директен финал за първото място!

11

10 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“ подивяха от радост при обрата на България над Кипър, който остави трикольорите на първо място в група 3 на дивизия С от Лигата на нациите. Лъвовете изоставаха с 0:1 от Кипър след първото полувреме, но през второто с голове на Кирил Десподов и Тодор Неделев момчетата на Петър Хубчев постигнаха обрат и са единственият тим в потока с три победи от три мача.

Първото полувреме не предложи кой знае колко интересни моменти пред двете врати. Бранител на Кипър блокира изстрел на Божидар Краев в 4-та минута, а в 19-та Пламен Илиев без особени усилия спаси след пряк свободен удар на около 20 метра диагонално от врата си. В 30-та Ивелин Попов изпълни остро корнер, а защитник в синьо се размина на сантиметри с това да си отбележи ефектен автогол с глава. От втория ъглов удар Краев не успя да шутира към вратата.

Така се стигна до 40-та минута, в която Страхил Попов не се справи добре при дълго подаване и позволи да бъде преборен един на един. Последва центриране към точката на дузпата, където Кастанас се хвърли на шпагат пред Славчев и успя да прати в мрежата зад Пламен Илиев за 1:0 в полза на Кипър.

Втората част започна много по-активно за трикольорите, които можеха да изравнят само 3 минути след подновяването на играта. Защитник обаче блокира Неделев в опита му да засече подаването на Ивелин Попов на 7-8 метра от вратата. При последвалата контра Сотириу излезе сам срещу Илиев, но не запази хладнокръвие и стреля прибързано, пращайки много, много високо над вратата. Сякаш това бе и преломният момент, след който Лъвовете взеха тотален контрол над срещата и атаките към наказателното поле на Кипър се заредиха една след друга. В 58-та минута Неделев опъна перфектен 50-метров за Страхил Попов, който с едно докосване прати на втора греда, където връхлетя Кирил Десподов и с глава не остави шансове на Панай за 1:1.

Само 2 минути по-късно България не получи чиста дузпа! След разбъркване пред вратарското поле топката бе изчистена на крака на Бодуров в дъгата. Бранителят не се поколеба да стреля, а кълбото срещна ръката на играч в синьо. Сръбският съдия обаче не видя това в мелето от футболисти и играта продължи.

В 68-та минута обаче нямаше какво да спре трикольорите за обрат! Ивелин Попов пусна за съфамилника си Страхил, който центрира на втора греда, а там Тодор Неделев с красиво воле с левия крак прати топката в близкия долен ъгъл за 2:1 за България!

За Лъвовете предстои изключително важен двубой с втория в групата Норвегия, който по-рано днес победи с 1:0 Словения и има 6 точки. Нашите са с 9 и дори равенство в скандинавската страна ще е изключителна крачка към спечелване на групата.

Снимки: Булфото


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ