Ямбол мъчи шампиона до последно, срив в последните 2 минути даде победата на Левски Лукойл

Баскетбол Академик Бултекс-Ямбол202

Левски Лукойл постигна трудна победа при гостуването си на Ямбол и едва в края наложи волята си за крайното 85:74.

След поражението от Академик София в първия кръг на НБЛ, Ямбол реагира подобаващо и в по-голяма част от срещата игра равностойно на шампионите.

Мачът се реши чак в заключителните 2 минути, когато Левски направи силна серия и спечели.

След първите 6-7 равностойни минути на двубоя, Левски успя да дръпне леко в края на първата четвърт. Ямбол остана без кош от игра близо четири минути, а вкараните наказателни удари не бяха достатъчни. Домакините все пак не се отказваха да гонят „сините“ и въпреки че гостите бяха стигнали до 9 аванс, в края на полувремето нещата отново бяха на кантар. Ямбол свали само до три точки изоставането си, което предизвика таймаут за Левски, но след него Евгени Иванов изравни резултата с тройка в последните секунди.

Домакините избухната след паузата с три поредни тройки, една от които дори с фаул срещу Дарин Иванов и от своя страна поведоха с 8. Логичната реакция от Левски даде резултат за серия от 11:0 – две тройки на Патрик Рембърт и пет точки от Калоян Иванов. Оттам нещата вървяха доста равностойно, без някой да се откъсне на повече от две атаки преднина. Когато Левски поведе с 6, с оставащи четири минути, а Ямбол пропусна в няколко поредни атаки, везните се наклониха към „сините“.

Серията на Левски продължи до 11:0, което доведе до най-голямата разлика – 13 точки, и реши всичко минута и половина преди финалната сирена.

Всички титуляри на Левски Лукойл завършиха с двуцифрен актив, като Патрик Рембърт бе най-резултатен с 19 точки. Божидар Аврамов добави 16, а Деян Иванов завърши с 15 точки и 10 борби.

За Ямбол Станислав Говедаров вкара 13, колкото имаше и Огъстин Окосън, Дарин Иванов приключи с 11 точки и 9 борби.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ