„Балкан“ отново в групите на ФИБА Kъп

7 Dni Sport10.10.2018
Aкадемик Бултекс-Балкан Ботевград 20

Баскетболният „Балкан“ се класира за груповата фаза на турнира ФИБА Къп. Ботевградчани загубиха у дома от холандския „Ден Бош“ с 66:68 в реванша от втория квалификационен кръг, но продължават напред след победата си с 10 точки разлика (86:76) в първия мач.

В „Арена Ботевград“ домакините започнаха стабилно срещата и на почивката се оттеглиха с три точки преднина. В третата част играчите на в „Балкан“ изживяха тежки моменти и изпуснаха инициативата, което позволи на холандците да се върнат в мача и да изравнят резултата от двата мача.

Все пак домакините не допуснаха изненада, като в четвъртата част отново доминираха и загубиха само с 2 точки, което бе достатъчно за класирането на тима в групите на турнира.

Най-резултатен за успеха бе Майкъл Хопкинс с 18 точки, Димитър Димитров добави 17. За гостите с 21 точки се отличи Джонатан Уилямс.

„Балкан“ намери място в групите на ФИБА Къп за втора поредна година, като този сезон ще бъде в група В с отборите на „Цмоки“ (Минск), АЕК (Ларнака) и „Белфиус Монс“.

„Би Ти Ви“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ