Борисов се горещи за „Васил Левски“: Само пречи! Снощи заради 200 човека страдат 2 милиона!

Септември Локомотив Пловдив (10)

Премиерът на България – Бойко Борисов, постави едно важно условие България да се сдобие с нов Национален стадион.

„Ако се направи така от футболистите, че да има нужда и да се стекат десетки хиляди желаещи да гледат футбол. Така както беше, не е нищо сложно – играе се 11 срещу 11. Тук спортните журналисти може малко да помогнете. Да направим едно обсъждане дали Националния стадион е нужен на това място. Вие го направете, за да няма после приказки. Всеки мач блокира София, а мачове има почти всяка седмица. На това място, този Национален стадион върши ли работа? Може да се построи нов стадион, а този да се ползва за друго. Ама вие направете обсъждане. Просто давам идея. Тогава ще има пари за нов стадион и за още други работи. Защото този хем не върши работа за нищо, хем се дадоха десетки милиони за ремонти преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрекъснато задръства града. Има много примери. Колко големи отбора по света имаха такива стадиони. В Мюнхен например къде беше стадионът, уникално съоръжение. Развалиха го, изнесоха го извън града, или в града, където няма задръствания, където отима метрото и решиха нещата. Аз имам идеи и ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, ще го направим. Ще помогнем на всички, защото всеки път като има мач хиляди хора псуват. Снощи колко хора имаше на мач на Националния стадион? 200 човека, а два милиона не могат да минат покрай стадиона. Това не е правилно, но вие вдигнете темата, ще ми помогнете“, заяви Борисов.

One comment

  • Минчо

    03.10.2018 at 12:59

    Решението го има, но софийските чиновници не са съгласни! Просто трябва да се довърши ремонта на стадион „Пловдив“. Той се намира на подходящо място, извън центъра на града, има много терени за паркиране и е с размерите на Националния стадион „Васил Левски“. Тренировъчните бази на пловдивските
    клубове могат да се ползват от гостуващите отбори.Пловдив е почти в географския център на България. Пловдивските фенове на футбола са известни със своята всеотдайност. Мястото е много подходящо- има транспортни връзки с всички направления и точки на Родината ни. Летище „Крумово“ може да поеме пристигащите от чужбина зрители. Не на последно място градът разполага с доста хотели с добро обслужване, ресторанти и ако им остане време , могат да разгледат многобройните исторически артефакти. Пловдие в петият най-стар жив град на планетата. А и по този начин ще се разтовари столицата, нали селяните я били наводнили! Нека столичани си поотдъхнат някоя и друга петилетка!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ