Край на БГ-приказката в Германия! Полупразен стадион поиска оставката на Груев!

илия груев

Българският представител във Втора Бундеслига Илия Груев като че ли изкара последния си мач като старши треньор на Дуисбург. Отборът му записа нов разочароващ резултат – 1:3 срещу Ян (Регенсбург) на собствен терен пред полупразен стадион, с което остава на последно с 2 точки от осем кръга. В Германия са убедени, че това ще доведе до раздяла с нашенеца – било след негова оставка или уволнение. Феновете на стадиона също призоваха за изгонването на българина с призиви “Груев вън”.

Футболистите на Дуисбург се опитаха да спечелят и отправиха цели 27 удара към вратата, но посредствената игра в защита пак ги провали. Гостите дръпнаха с 2:0 още до 13-ата минута след попадения на Марко Грютнер и Себастиан Щолце, но в 24-ата Жозеф-Клод Гиу върна едното попадение.

През миналия сезон отборът на Груев написа малка приказка като новак в дивизията. Зебрите завършиха седми в крайното класиране, но имаха шансове да се класират за плейофите за място в Бундеслигата три-четири кръга преди финала на кампанията.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ