Ексклузивно в 7DS: Самуилов прави голяма промяна в Ботев Пд! Ето какво ще се случи

Ботев Пд - Георги Самуилов на Коматево

Ботев Пд на практика вече има нов мажоритарен собственик в лицето на крупния бизнесмен Георги Самуилов. С неговото официално поемане на контрола в клуба предстоят и различни промени при канарчетата. Една от първите ще е смяна на схемата на премиране на отбора на Ботев Пд, научи 7DniSport.bg. Идеята на Самуилов и на ръководството е тя да бъде оптимизирана.

Припомняме, че през последните няколко сезона на Коматево действа следната схема на премиране – по 350 лева на спечелена точка. За успех срещу грандовете ЦСКА, Левски, както и срещу хегемона Лудогорец и в Битката за Пловдив с Локо, финансовите бонуси за играчите са двойни.

По наша информация управата на клуба сериозно обмисля да я промени. Целта е да се дават допълнителни бонуси при постигане на успехи в първенството и респективно в турнира за Купата на България. На Коматево смятат, че по този начин играчите ще се хвърлят още по-нахъсано в битките, за да търси максимално по-предно класиране в шампионата и в надпреварата, в която жълто-черните триумфираха през 2017 година.

Вариантите са няколко, но се очаква да се избере най-оптималният. Единият е да се определят премии, които да бъдат осигурени при класиране на отбора за участие в Топ 6, финиширане в призовата тройка и т.н. Другият е да се дадат финансови бонуси за успехи в няколко пореди срещи, но може да бъде приложена и друга опция, различна от досега властващата – да се дават пари за всеки отделен мач в първенството.

Скоро ще се разбере дали този план за промяна в схемата на премиране ще влезе в сила и точно по какъв начин. Но е ясно, че след идването на Георги Самуилов в Ботев Пд ще бъде въведен нов ред на всички нива.

Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ