Извадиха Рали България от календара на Европейския рали трофей

000021

Най-старото ни автомобилно рали – България, е било извадено от календара на Европейския Рали Трофей (ERT), след като в националната федерация вчера се е получило електронно писмо за това от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Същото електронно съобщение е изпратено и до всички европейски страни-членки на ФИА, с което те са уведомени, че българското състезание няма да се зачита за годишното класиране на основния и придружаващите трофея класове.

В своята дългогодишна история това е най-голямото и трудно състезание. Стартирало за първи път през 1970г, от 1973г. то неизменно бе част от европейския рали-шампионат.

През миналата година рали България изпадна като кръг от европейския шампионат и остана само като кръг от европейския рали-трофей – зона Балкан. А от вчера стартът вече не е кръг и от него заради закъснение при изпращането на Допълнителния регламент във ФИА.

ФИА изпрати писмо до всички заинтересовани страни, с което предупреждава, че ралито няма да носи точки като международен старт от ERT-Balkan. Това на практика превърна най-старото и престижно състезание у нас единствено в кръг от националното първенство.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ