Слави от Благоевград сложи милионният Мауридес в малкия си джоб! Това е наистина опасният нападател в дербито!

1

Липсата на изявен централен нападател е един от сериозните проблеми на Левски. След Гара Дембеле и Базил Де Карвальо, на „Герена“ не са разполагали с голаджия, който да може да вкара над 20 попадения в един сезон и така да даде тласък на отбора към титлата. Дори в момента със своите шест гола в 9 мача и фактът, че е голмайстор №1 на Първа лига, Станислав Костов не убеждава феновете, че е точният човек за „синята“ атака.

Благоевградчанинът е типичен хищник в наказателното поле, нападател, който чака удобна топка пред вратата, за да прониже съперника. Костов все пак работи доста и около пеналтерията, като опитва да влиза в разигравания със своите съотборници и нерядко дава добро продължение на нападенията на Левски. Въпреки това той не е твърд титуляр и в последните няколко срещи Серджиу Буш (който още няма гол в Първа лига) бе предпочетен от Славиша Стоянович.

За утрешното дерби наставникът обаче няма да е лошо да премисли добре на кой от двамата да заложи, защото от началото на сезона Костов бележи на всеки 83 минути, показва сухата статистика. Постижението му е  дори по-добр от това на 9-ката на ЦСКА Мауридес, който почна ударно престоя си на „Българска армия“, но в момента е в поредица от 4 мача без гол. Бразилецът за последно вкара в шестия кръг при победата над Витоша (Бистрица), като в последствие не успя да порази мрежите на Ботев Пд, Черно море, Ботев Вр и Монтана за Купата. С пет гола в 725 минути от началото на сезона в Първа лига Мауридес, който е оценяван на 1,5 млн. евро от Transfermarkt.com, средно бележи на всеки 145 минути.

ГОЛМАЙСТОРИТЕ НА ЛЕВСКИ И ЦСКА ОТ НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА:
Станислав Костов – 9 мача, 499 минути, 6 гола, бележи на всеки 83 минути;

Мауридес – 9 мача, 725 минути, 5 гола, бележи на всеки 145 минути;


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ