Аларма за „червена“ България! Ел Маестро е абсолютна дупка в дербитата! Нестор печели титлата срещу слабаците!

Цска Славия (23) ел маестро

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро обяви, че ако има фаворит в дербито с Левски, то това са „сините“. 35-годишният сърбин редовно прехвърля напрежението в лагерите на съперниците преди важните мачове и това е една отличителните черти в психологията, която използва при воденето на отборите си.

Преди дебютът му в битка №1 в България обаче Нестор наистина трябва да е притеснен, защото през първата си година като старши треньор той има само една победа в големите мачове в Словакия! Въпреки че триумфира с титлата в края на сезона, Спартак (Търнава) на Ел Маестро губи 4 от 6 мача срещу основния си конкурент за титлата Слован (Братислава) и в 3 от 4 двубоя срещу другият водещ тим в страната Жилина. Общо в тези 10 мача настоящият наставник на ЦСКА записва само 1 победа!

Трябва да се отбележи и, че след загуби от Слован и Жилина в петия и шестия кръг на миналия сезон Спартак записва впечатляваща серия от 11 поредни победи, а в 12-ия мач завършва наравно. 13-ият двубой се оказва и фатален – ново поражение от „небесно сините“ от Братислава, последвано от тежко 0:3 от Жилина у дома.

7 загуби, 2 равенства и 1 успех при голова разлика 7:22 със сигурност не е обнадеждаваща статистика за „червените“ фенове преди съботното дерби, но все пак фактите са такива, че дори при такива негативни резултати срещу конкурентите за златните медали Нестор Ел Маестро успява да изведе Спартак (Търнава) до първото място в края на сезона.

Нестор Ел Маестро в дербитата в Словакия
Спартак (Търнава) – Слован (Братислава) 1:2 – 5 кръг
Жилина – Спартак (Търнава) 3:1 – 6 кръг
Слован (Братислава) – Спартак (Търнава) 1:0 – 16 кръг
Спартак (Търнава) – Жилина 0:3 – 17 кръг
Спартак (Търнава) – Жилина 0:0 –  24 кръг
Слован (Братислава) – Спартак (Търнава) 1:1 – 1/2-финал за купата
Спартак (Търнава) – Слован (Братислава) 1:0 – 26 кръг
Спартак (Търнава) – Слован (Братислава) 3:4 – 1/2-финал-реванш за купата
Слован (Братислава) – Спартак (Търнава) 2:1 – 29 кръг
Жилина – Спартак (Търнава) 6:0 – 31 кръг

Общо 10 мача, 1 победа, 2 равенства, 7 загуби, г.р. 7:22

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ