Новата перла на ЦСКА сложи в малкия си джоб Мауридес и Каранга!

ЦСКА Ботев вр (7)

Новият нападател на ЦСКА – Али Coy, демонстрира смразяваща ефективност. Той засега игра само в три мача на „червените“ (нито един пълен), в които успя да вкара 2 гола. Нещо повече – статистиката показва, че е бил на терена за тима на Нестор Ел Маестро точно 93 минути -10 минути като резерва срещу Черно море, 74 като титуляр срещу Ботев (Враца) (беше сменен) и влезе за още 9 минути при гостуването на Монтана за Купата на България. Това означава, че Coy вкарва за ЦСКА на всеки 46 минути или му трябва точно полувреме да се разпише.

Дори и да приемем, че има късмет на дебютанта, ефективността му е много по-впечатляваща от прекия му конкурент Мауридес и несравнима с доскорошния любимец на Сектор Г Фернандо Каранга, пише Меридиан Мач.

На Мауридес му трябваха 4 мача (Локо (Пд), Витоша и 2 с Адмира Вакер), за да вкара 2 гола за ЦСКА. Той вкара още в 52 минута на терена с червената фланелка срещу Локо (Пд) (и тук Coy го бие, тъй като му трябваха 48 минути, за да почне да бележи), но втория си гол го чака общо 275 минути.

Каранга е много далеч назад, като трябваше да изиграе цели 421 минути за ЦСКА-София, за да се разпише 2 пъти. Бразилският любимец не вкара срещу Берое, Ботев (Пд), Левски и Лудогорец, а успя два пъти да отбележи на Черно море през пролетта на 2017 година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ