Отличен Левски почна с мощен спринт атаката на Купата! Големите „сини“ таланти дадоха тон за погрома над симпатягите от Куклен (СНИМКИ)

Куклен-Левски 30

Левски започна с разгромна победа 6:0 похода си към трофея от Купата на България. „Сините“ 40 минути не успяха да преодолеят отбраната на Атлетик (Куклен) на „Лаута“ в Пловдив, но след това Атанас Кабов „отпуши“ гостите, а 3 минути след него Серджиу Буш направи 2:0. През второто полувреме Станислав Иванов реализира на два пъти, Янко Гюзлев си отбеляза автогол, а крайното 6:0 оформи Филипе Нашименто.

Левски логично взе контрола над мача от първата секунда, но момчетата от Куклен стояха доста добре подредени пред и в наказателното си поле, което ограничи „сините“ до няколко удара от дистанция в първите 30 минути. Играчите на Атлетик можеха да шокират съперника в 34-та минута, когато Димитър Джондуров бе изведен зад гърба на защитата на Левски, но не успя да преодолее един на един вратаря Николай Кръстев.

„Сините“ реагираха светкавично и след блокиран опит за центриране и удар на Иван Горанов, Паулиньо от 1 метър опита да вкара в мрежата с пета, но топката бе избита от голлинията. Бразилецът бе и в засада, която страничният рефер маркира. Той се справи с работата си и две минути по-късно – в 38-ата, когато изчистена топка рикошира във Вашчук и попадна в Буш в наказателното поле. Румънецът прати във вратата, но отново флагът на рефера бе вдигнат правилно.

В 41-та минута Левски най-после поведе. Цветкович изпълни тъч към застаналия почти на аутлинията Вашчук, който прати на първа греда по тревата, а там Атанас Кабов с едно докосване отклони в мрежата за 1:0. Само 180 секунди по-късно Серджиу Буш удвои. Румънецът получи на границата на наказателното поле и с премерен удар по диагонала отбелеза за 2:0.

Втората част се превърна в парад на пропуските за „сините“, но преди това Атлетик имаха претенции за дузпа. Иван Горанов влезе в единоборство рамо в рамо с Борислав Хаджиев, при което вторият падна и поиска наказателен удар, но реферът Стефан Павлов не намери основания да посочи бялата точка.

В 67-та минута Паулиньо направи по-трудното и от 2-3 метра фронтално срещу вратата засече топката в напречната греда. Три минути след това бразилецът тръгна на скорост от собствената си половина и подаде за Филипе Нашименто, който в наказателното поле залъга добре бранител и след това стреля, но право в тялото на вратаря Димитър Георгиев. В тези минути стражът показа, че внимава и с няколко добри намеси предотврати трети гол, какъвто все пак падна в 72-та минута. Реализира го резервата Станислав Иванов след центриране от фланга на Нашименто. При попадението останаха съмнения за засада на младока и Ривалдиньо, който също се появи от пейката. Третият футболист, изпуснат от отбраната на Атлетик – Холмар Ейолфсон, със сигурност бе в редовна позиция, но все пак не той засече в мрежата.

В 74-та минута Цветкович центрира отдясно, а в опита си да изчисти Янко Гюзлев с глава матира собствения си вратар за 4:0 в полза на Левски. Малко повече от минута по-късно Станислав Иванов отбеляза и втория си гол в мача, след като овладя на дузпата и с премерен изстрел направи 5:0. Шестото попадение бе дело на Филипе Нашименто 5 минути преди края на мача. Той вкара с красив удар с левия крак от границата на наказателното поле след подаване на Иван Горанов.

АТЛЕТИК КУКЛЕН – ЛЕВСКИ 0:6
0:1 Кабов (40)
0:2 Буш (44)
0:3 Иванов (72)
0:4 Гюзлев (75 авт.)
0:5 Иванов (76)
0:6 Нашименто (85)

АТЛЕТИК КУКЛЕН : Димитър Георгиев, Юлиян Романов, Валександър Христев, Янко Гюзлев, Нерджиб Неджиб, Никола Праматаров, Васил Гуджев, Шабан Османов (60-Иван Площаков), Мирослав Кайраков, Димитър Джонджуров, Борислав Хаджиев
Резерви: Недялко Тръмборжиев,Георги Йотовски,Антонио Топалов,Георгиос Караянис, Веселин Филипов,
Йордан Ковачев

ЛЕВСКИ : Николай Кръстев, Милош Цветкович (76-Ивайло Найденов), Холмар Ейолфсон, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Филипе Нашименто, Атанас Кабов (56-Станислав Иванов), Паулиньо, Богдан Вашчук, Сержиу Буш (66-Ривалдиньо)
Резерви: Мартин Полачек, Ивайло Найденов, Антони Белмонт, Давид Яблонски, Илия Юруков


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ