Волейболистите на България излизат в мач за честта си и публиката срещу Канада

Волейбол Световно 2018 България САЩ (39)
Националите на България по волейбол излизат срещу Канада в последен двубой от втората фаза на световното първенство, което се провежда съвместно у нас и в Италия.
Момчетата на Пламен Константинов загубиха шансове за топ 6, но ще играят за честта си и ще търсят задължителна победа срещу „кленовите листа“, за да зарадват феновете си, които се очаква да напълнят трибуните на зала „Арена Армеец”.
Националите ще искат да покажат, че мястото им е сред най-добрите отбори в света.
Двубоят от група G е от 20:40 ч. в София и ще бъде предаван пряко по БНТ1.
Мачът ще е юбилеен 10-и между двата тима на големи първенства и турнири, като до момента националите ни водят с 5:4 победи.
За последно волейболистите ни надиграха канадците в Лигата на нациите през юни във Варна, където спечелиха с 3:0 гейма. Преди това на два пъти с успех се поздравяваха кленовите листа, които триумфираха срещу България в Световната купа през 2015 г. и 2017 г.
Днес двата тима се срещат на по-голямо състезание, в което обаче статистиката също не е на страната на волейболистите ни.
Последния път, когато Канада и България играха един срещу друг на световно първенство е през 2014 г., когато късметът се усмихва на съперниците ни и те успяват да обърнат резултата от 2:1 до 2:3 гейма в своя полза.
Дали сега момчетата на Пламен Константинов ще намерят сили да се борят за победата след краха от САЩ снощи и да зарадват хилядите, които ще ги подкрепят по трибуните и тези, които ще им стискат палци пред телевизора, ще стане ясно след няколко часа.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ