Енигмата Куба разкри слабостите на световния шампион! Хейнен чете конско на полето след 3:1 във Варна

GalleryPic

Действащият световен шампион Полша започна защитата на титлата си с победа 3:1 (25:17, 25:18, 21:25, 25:14) над Куба в група D на Мондиала. В този поток е и нашият национален отбор, а добрите новини за Пламен Константинов след тазвечершният двубой са, че енигмата около състава от острова на пурите се вдигна, а в играта на поляците се видяха доста колебания и слабости.

Тимът на Витал Хейнен изобщо не бе категоричен в изявите си на полето, въпреки изразителния резултат. Нервите на треньора не издържаха и след последната точка в мача той събра играчите си на полето и още там започна да им чете сериозно конско, което бе провокирано най-вече от показаното в третия и до средата на четвъртия гейм, в който кубинците имаха надежди, че могат да вкарат срещат в тайбрек. Звездата на Полша Бартош Курек се нагърби с лидерските функции и на практика сам пречупи съпротивата на съперника с няколко мощни атаки по диагоналите.

За поляците предстоят два по-леки на пръв поглед мача – срещу Пуерто Рико утре и в събота срещу Финландия. След това е битката с Иран, а в последния кръг от групата Дружината ще се изправи и срещу Лъвовете на Пламен Константинов. Кубинците имат почивен ден утре, а след това им предстоят двубои в четири поредни дни – срещу Финландия, Иран, България и Пуерто Рико.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ