Сухия избра лъвовете за ключовия мач по-пътя към Евро 2019! Ето ги титулярите на България

Младежки национали на България по футбол

Селекционерът на България Антони Здравков избра титулярите за първия от трите финала, който очаква младежкия национален отбор до края на квалификациите за Евро 2019 в Италия. В 21:30 часа тази вечер младите „лъвове“ излизат на градския стадион в Никшич срещу домакините от Черна гора, като ще търсят задължителни три точки, за да съхранят шансовете си за класиране на бараж. Дори и да победят тази вечер обаче, родните таланти ще трябва да запишат победи и при визитите си на Словения и Люксембург.

Здравков е направил една промяна в стартовия състав в сравнение с този, с който започна срещу Франция (0:1) миналата седмица. Извън титулярите е останал Александър Георгиев, а на негово място се появява нападателят на Болоня Калоян Кръстев. С този ход селекционерът дава ясно да се разбере, че хвърля всичко в търсене на трите точки в Черна гора. Компания в атака ще му правят Наско Милев и Георги Йомов.

Извън групата за гостуването на градския стадион в Никшич остават Стойчо Атанасов, който се контузи, както и игралите за мъжете при победите над Словения и Норвегия – Божидар Краев, Кирил Десподов и Ангел Лясков. Те пропуснаха и поражението с 0:1 от Франция в последното домакинство на младежите в Стара Загора.

Младите „лъвове“ имат актив от осем точки след седем срещи, като заемат четвърто място в групата. Категоричен лидер е Франция с пълен актив от 24 точки, докато Словения е на второ място с 11 точки от седем мача. Казахстан е трети с 10 точки от осем срещи. Черна гора и Люксембург имат по четири точки от седем срещи, като са записали съответно по една победа, едно равенство и пет загуби.

 

Черна гора U21 – България U21 0:0

 

Черна гора: 1. Царевич, 3. Вукчевич (к), 4. Лончар, 5. Дринчич, 9. Шкендерович, 10. Стиепович, 11. Чмилянич, 13. Аземович, 14. Вукчевич, 15. Песукич, 17. Вукотич

Селекционер: Мояш Радонджич

 

България: 1. Наумов, 5. Керчев, 7. Йомов, 9. Кръстев, 10. Юсеин, 11. Милев, 13. Велков (к), 14. Карабельов, 15. П. Христов, 20. Вутов, 21. Костадинов

Селекционер: Антони Здравков

 

Главен съдия: Павел Орел, Чехия

Стадион: “Градски”, Никшич

Начало: 21:30 часа

 

Мачовете на България до края на квалфикациите:

 

11 септември

Черна гора – България

 

12 октомври

Словения – България

 

16 октомври

Люксембург – България

 

КЛАСИРАНЕ:

 

  1. Франция – 8 мача, 24 точки
  2. Словения – 7 мача, 11 точки
  3. Казахстан – 8 мача, 10 точки
  4. България – 7 мача, 8 точки
  5. Черна гора – 7 мача, 4 точки
  6. Люксембург – 7 мача, 4 точки

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ