Чернокожев: Лъжа е, че съм отказал да се явя на лагера във Варна!

велизар чернокожев

След като стана ясно, че опитният диагонал Боян Йорданов отпада от съатава на националния отбор за световното първенство заради контузия, от щаба картотекираха Велизар Чернокожев. 212-сантиметровият волейболист ще замени 35-годишния Супер Бобо в разширения състав. Това обаче подведе всички, че той вече е част от отбора.

Всъщност Чернокожев не е провел нито една тренировка с националния отбор във Варна, където тимът воден от Пламен Константинов стартира в неделя участието си на Мондиал 2018. За място сред диагоналите ще се борят Николай Учиков, Мирослав Градинаров и Данаил Милушев.

„За картотеката в националния отбор ми се обади мениджърът на тима Стефан Чолаков. Съобщи ми, че тъй като Боян Йорданов е контузен, аз ще бъда записан в списъка от 22-ма състезатели. Пита ме дали тренирам и аз му казах, че съм започнал подготовка с Добруджа. Каза ми да бъде готов да помогна, ако отборът има нужда от мен. Разбира се, отговорих, че ще го направя с удоволствие.“, разказва пред BGvolleyball.com Велизар Чернокожев.

„След това изгледах контролите с Белгия във Варна. Там се видях със старши-треньора Пламен Константинов, който ми каза същото. Каза ми, че е преценил, че ще разчита на тези състезатели, но това не означава, че аз съм напълно вън от сметките му. После от медиите научих, че тренирам с националния отбор. Хората ме питат какво правя в Добрич и защо не съм във Варна. На няколко пъти дори чух, че трябвало да съм във Варна, но съм отказал да се явя и затова съм в Добрич. Това не съответства на истината.“, добави диагоналът.

В момента Велизар Чернокожев тренира с Добруджа 07 (Добрич). Все още не е ясно дали диагоналът ще носи екипа на тима през този сезон в Суперлигата или ще продължи кариерата си в чужбина.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ