Милионерите от Кърджали се преобразиха при дебюта на Стоев и сгазиха Локо от Горна! Феновете на Арда се влюбиха в новия треньор

Арда Кърджали - Локо Горна

Амбициозният отбор на Арда (Кърджали) тресна с класическото 3:0 Локомотив (Горна Оряховица) в дебюта на новия си треньор Стойчо Стоев. Успехът за домакините е и най-изразителният за тима във Втора лига през кампанията.  Така Стоев започна по перфектен начин работата си при милионерите от Кърджали. Дори местните фенове през второто полувреме започнаха да скандират името на специалиста. Арда доминираше на терена, а попаденията забиха Димитър Макриев, който изригна на два пъти, а гол-шедьовър заби Венци Бенгюзов.

Двубоят започна с домакински натиск, но през първата част Арда не успя да отбележи изпускайки 1-2 добри ситуации. Голът във вратата на съперника обаче се печеше, въпреки че момчетата на Стойчо Стоев все пак не създадоха куп чисти положения пред вратата на съперника.

След почивката футболистите на Стойчо Стоев натиснаха още по-сериозно и отбраната на железничарите започна да се огъва. В 64-ата минута Арда трябваше да получи дузпа, когато Законов бе подсечен, но реферът Георги Гинчев не посочи бялата точка. Той стори това 120 секунди по-късно, когато Мартин Николов задържа откъсващия се сам срещу вратаря Венци Христов и този път Арда получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Димитър Макриев бе безпощаден, пращайки топката в долния десен ъгъл. В 72-ата Митко Плахов отне топката в центъра и изведе Макриев сам срещу вратаря. Нападателят вкара хладнокръвно в долния десен ъгъл за 2:0.Най-красивият момент в срещата дойде в 75-ата минута. Тогава Бенгюзов овладя топката извън наказателното поле и с шут от 23-24 метра вкара под напречната греда за крайното 3:0.

След този успех Арда вече е на петоо място в класирането на Втора лига, на 8 точки зад лидера Царско село.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ