Гибона с анализ на националния отбор в интервю за…автомобилен концерн

7 Dni Sport03.09.2018
62

Националният селекционер Пламен Константинов участва в рекламно видео на автомобилен концерн, който е един от спонсорите на националния ни отбор. В него Гибона говори за значението на колектива във волейбола и нагласата преди старта на световното.

„Отбори с изявени индивидуалности понякога не се нуждаят от силен колектив, защото решават нещата сами. Когато ти липсват силни индивидуалности, трябва да наблегнеш на колектива. Тогава една смазана машина може да се противопостави на силните индивидуалности. Няма еднаква формула за всичко. По-голямата част от работата на треньора е преди мача – в подготовката, както физически, технически, така и тактически. Разиграванията при нас са много бързи и е много трудно всичко в играта да бъде осмислено. Има аспекти, които, ако предварително не си запознат с тях, трудно ще ги прочетеш за толкова кратък период. Отиграваш на секундата, моментът отминава много бързо. Затова е добре максимално всичко да бъде подготвено предварително. Останалото е плод на гениалност и на високо ниво състезатели“, обяснява Пламен.

В съвременния волейбол е задължително да има игрова система, която да се спазва от всички. Така играчите могат да проявят своите качества. Последните точки се решават основно от индивидуалността и големите състезатели. За да се достигне дотам обаче, е нужна организирана игра от целия отбор. Ако нямаш такава, няма да стигнеш до нея. Сигурен съм, че всеки, който е в отбора, ще даде максимума на световното. Доколко това ще бъде достатъчно ще се види на самото първенство. Сигурен съм, че феновете ще изпитат удоволствие, че най-добрите в света ще дойдат тук на най-големия форум и ще имат възможност да ги видят, бе част от анализа на Константинов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ