Волейболен потрес във Франция! Голямата звезда Нгапет няма да играе в Русе

7 Dni Sport02.09.2018
ървин нгапет

Звездата на френския национален отбор по волейбол Ървин Нгапет ще пропусне първата фаза от световното първенство по волейбол в България и Италия.

27-годишният нападател има разтежение на коремен мускул, получено по време на тренировка в сряда сутринта, потвърдиха от френската волейболна федерация. Нгапет е преминал пълни медицински изследвания и лекарите са му препоръчали да почива между две и три седмици.

„Петлите“, които играха финал в Лигата на нациите през тази година, започват участието си в груповата фаза на Мондиал 2018 с мач срещу Китай на 12 септември. Останалите противници на французите са олимпийският шампион Бразилия, Холандия, Канада и Египет. Мачовете от група „В“ ще се проведат в Русе. Франция завършва участието си в груповата фаза на 18 септември с мач срещу Канада.

„Няма причина за притеснение“, заяви селекционерът на френския отбор Лоран Тили. Френският национален отбор продължава подготовката си в Париж за световния шампионат между 9 и 30 септември.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ