Блокираха Пловдив заради Ботев – ЦСКА! Феновете на „червените“ подложени на огромно изпитание

344

По искане на полицията Ботев Пловдив махна седалките в Коматево от трибуната, където сядат най-върлите фенове на тима. Вчера служители от жълто-черните клуб демонтираха седалките от южния сектор. Така там вече няма да има седящи. Досега това се правеше само за гостуващите блокове, но в Коматево са получили предписание от органите на реда с оглед близостта на сектора до терена. Всичко това се случи ден преди сблъсъка с ЦСКА и вследствие на сигнал, подаден до полицията след дербито с Локомотив.

Драконовски мерки за сигурност взеха органите на реда за двубоя Ботев – ЦСКА днес. Преди, по време и след провеждане на мача полицейските служители ще следят за недопускане на инциденти на територията на града. Ще бъде създадена организация за безпроблемно придвижване на зрителите за и от спортната база в Коматево.

От сборните пунктове по маршрутите им на придвижване феновете на двата отбора ще бъдат съпроводени от полицейски екипи. В тази връзка е възможно да бъде въведено временно ограничение на движението по ул. „Коматевско шосе“ и по ул.“Захаридово“, в отсечката до кръстовището с ул.“Драговец“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в зоната на спортното съоръжение служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите и ще реагират незабавно при установени нарушения на Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 16.00 часа. ОДМВР – Пловдив напомня на феновете да спазват стриктно разпорежданията на служителите на реда. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ