Любо Ганев след скандала: Щом някой не иска да е национал на България, няма място място в отбора! Казах на Пламен да прави, каквото трябва

Купата за световното по волейбол НДК Любо Ганев(2)

Вицепрезидентът на родната волейболна федерация Любомир Ганев сподели, че шефовете в родния волейбол застават плътно зад решенията на селекционера Пламен Константинов, след като наставникът на „лъвовете” освободи Владислав Иванов – Лимона от представителния тим.

„Българската федерация по волейбол сме избрали треньорски щаб, на който му е гласувано доверие. Хората там знаят как да водят подготовката и да взимат решенията. Ние сме казали неведнъж, че искаме в националния тим да има можещи и желаещи играчи. Щом някой не иска, то той няма какво да прави там, тъй като демотивира другите.

Няма да взимаме страна, тъй като никога не сме се месили в избора какъв да бъде състава. Факт е, че ние одобряваме повиканите, но решението кои да са тук го взимат треньорите. Преди малко се видях с Пламен и му казах да прави, каквото трябва. Ние, като федерация, сме зад него. Ще играят тези, които искат и съм сигурен, че избраните момчета са способни да победят всеки един отбор на Мондиала”, продължи Ганев.

„Искам да излязат и да се раздадат. Да оставят душата и сърцето на игрището. Ние ръководителите правим така, че да са максимално подсигурени. Подготвили сме сериозно рекламиране на предстоящия турнир. София, Варна и Русе са облепени с билобрди за Световното първенство. Направихме видеоклипове, които да показват състезателите. Каквото можем да направим сме го сторили”.

„Разбира се, че подкрепяме Пламен и най-естествено е да го подкрепим. Той е този, който знае дали има проблеми в отбора и как да бъдат решени. Нашата цел е да му подсигурим всичко, за да работим спокойно”.

„Не знам какво ще става след селекционните промени в тима. Важно е тези, които останат да покажат, че играят за България и родината до самия край. На последно място се състезават за треньорите и федерацията. Зная, че всички са напълно мотивирани. Това е златният им шанс да се докажат пред родна публика. Аз съм си говорил лично с всички. Сега отново ще бъдем три-четири дена преди шампионата заедно”, добави Ганев.

„Изгледах първата контрола с Русия във Варна, а другите проверки – не, тъй като имах ангажименти покрай организацията на Световното в Швейцария. Аз съм винаги оптимист и дори с този отбор, тъй като имаме сериозна липса на състезатели, но вярвам, че ще победим всеки, срещу който се изправим. Побеждавали сме ги и с по-слаби отбори. Важна е първата фаза. Апелирам залата да е пълна, тъй като публиката е седмият играч на нашия отбор. Варненската публика е една от най-топлите, където съм виждал”, завърши Любо Ганев пред Дарик радио.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ