Обявиха страхотна новина за Григор Димитров, която той очакваше

7 Dni Sport22.04.2024
Miami Open Tennis

Българската звезда в световния тенис – Григор Димитров, запази мястото си в Топ 10 след обновяването на световната ранглиста в понеделник. Най-добрият българин остава десети в подреждането с актив от 3640 точки, като само 35 пункта го делят от деветата позиция, заемана от поляка Хуберт Хуркач.

През тази седмица Димитров ще участва на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Мадрид. В испанската столица Григор има да защитава само 45 точки, защото миналия сезон пропусна по право първи кръг, във втори елиминира Грегоар Барер, а в трети отпадна от световния №3 Карлос Алкарас. Сега обаче българинът ще бъде поставен под №9 и това предполага по-лесен съперник на такава фаза от „Мастърс“-а.

Следващите двама родни тенисисти в класацията на АТР бележат леко отстъпление. Втората ни ракета Адриан Андреев се смъкна с три места до №233 с актив от 254 точки, а Димитър Кузманов загуби цели 14 и падна до №265 с 223 точки на сметката му. Още по-голям е сривът при Янаки Милев, който отстъпи с цели с 68 места и вече е 594-ти с 59 точки.

Световният Топ 10 е без промяна. На върха остава сърбинът Новак Джокович с 9990 точки, следван от италианеца Яник Синер с 8660, испанеца Карлос Алкарас с 8145, руснака Даниил Медведев със 7085, германеца Александър Зверев с 5425 точки, норвежеца Каспер Рууд, първата ракета на Гърция Стефанос Циципас и Андрей Рубльов от Русия, преди да дойдат Хуркач и Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ