ЦСКА си избра място за втора база в София! Легендарно е, все пак става дума за отбора на армията

ЦСКА, Стадион "Българска армия"

ЦСКА вече е избрал мястото, на което след известно време ще се премести основната част от детско-юношеската школа на клуба, пише „Тема спорт“.

ВСИЧКИ ВАЖНИ НОВИНИ ЗА ЦСКА ОТ ДНЕС – В НАЙ-НОВИЯ ЧЕРВЕН САЙТ ТУК

Става въпрос за новия спортен комплекс, който се намира в непосредствена близост до военната академия „Г.С. Раковски“ в центъра на София.

Към момента той разполага с 3 игрища за футбол на закрити, 3 на открито, зала за волейбол и баскетбол и 6 открити тенис корта. Базата в момента се използва за тренировки от футболните школи ФК Олимпия и АБВ на Бойко Величков, юношите на волейболния ЦСКА и баскетболния Левски и други. Тепърва обаче предстои там да се направят още подобрения преди тя да стане дом на младите футболисти на ЦСКА.

Клубът се е заел с осъществяването на още един сериозен инфраструктурен проект освен вече започналата реконструкция на стадион „Българска армия“. Червените искат да разполагат с тренировъчна база в София, която да се ползва за нуждите на детско-юношеската школа и да представлява доста по-модерна версия на комплекса „Червено знаме“, разрушен през 2010 г. за построяването на най-голямата спортна зала у нас „Арена София“.

ЦСКА планира да използва няколко терена с нормални размери и изкуствена настилка, както и общежитие за децата, които не са от София. Към момента много от тях живеят на хотел в столицата и се налага всеки ден да пътуват по няколко часа за училище и тренировка.

До момента повечето набори от школата на ЦСКА тренираха на игрищата пред сектор А на стадион „Българска армия“. До няколко седмици обаче те ще останат в историята, а когато реконструкцията на съоръжението бъде завършена, ще станат част от парковата среда в Борисовата градина. Затова и червените са се спрели на варианта с комплекса до Военната академия за бъдещето на младите футболисти.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ