Шокиращо решение по предложение на Гонзо: Изхвърлят гостуващите фенове от ЦСКА – Левски

7 Dni Sport09.04.2024
1

Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да бъде взето на предстоящата среща между президента на БФС Георги Иванов и ръководството на СДВР.

Причината за това са поредните ексцесии, които белязаха битката между Левски и ЦСКА преди дни. Както е известно, преди срещата бе открит сериозен арсенал от пиротехника, след това двама души бяха ранени от хвърлени по тях ракети, а за капак феновете на „сините“ се биха с охраната в Сектор „А“, а в битката по-късно се включиха и част от тарторите в Сектор „Б“.

Затова органите на реда инициираха среща, чиято цел е да се намери решение как да се спрат подобни грозни прояви в бъдеще. Тези неща са шокирали агентите от чужбина, които присъстваха на стадиона, както и някои от чуждестранните играчи на двата отбора като Мислович и Скаршем.

Според запознати още в неделя е било обмисляно решение, което бе предложено от полицията още през лятото – дербито да се завърне на клубните стадиони и да се провежда без гостуващи фенове. Тогава обаче клубовете отхвърлиха този вариант. Сега обаче това остава единствената алтернатива пред най-крайната мярка – мач пред закрити врата, което наскоро бе приложено в Гърция. Твърди се, че искането ще бъде отправено от СДВР, а БФС ще трябва да се съобрази с него.

Очаква се дори санкцията да бъде въведена още за следващото дерби, което ще бъде в плейофите. Така ще бъде прекратена и практиката с печатане на фалшиви билети, което бе патент на гостуващите фенове и ощетяваше финансово домакините. Разбира си, докато на „Българска армия“ тече ремонт, и Левски ще бъде задължен да играе с „червените“ на Националния стадион, пише „Мач Телегреф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ