Локо Пд като Румен Радев: Подкара ги по домова книга и вече Левски е извън Европа

1

Локомотив Пловдив се завърна с гръм и трясък в Топ 4! Черно-белите победиха някогашния претендент за титлата Черно море с 1:0 и се настаниха на четвъртата позиция само на 4 пункта точно зад варненци.

Така Левски вече е извън зона „Европа“, а още следващия кръг столичани гостуват на Черно море в кървав сблъсък.

Локомотив пък направи нещо невиждано в историята си, като само за стотина часа победи втория и третия в първенството, след като миналата седмица се справи с ЦСКА в София.

Даниел Димов стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив в 14-ата минута, но много неточно в аут.

Локомотив Пловдив разгърна обещаваща атака в 22-ата минута. Оливер Камдем подаде на Христо Иванов, но неговият удар беше много разочароващ в аут.

Четири минути по-късно Евандро отне топката и подаде на Димитър Илиев, който продължи за Мичи Нтело, а той комбинира с Бабакар Дион, който отправи диагонален удар, но право в ръцете на Иван Дюлгеров.

Локомотив Пловдив поведе с 1:0 в 30-ата минута. „Черно-белите“ организираха много добра контраатака. Димитър Илиев подаде към Оливер Камдем, който навлезе в наказателното поле на Черно море и стреля под плонжа на Иван Дюлгеров, вкарвайки топката в долния десен ъгъл на вратата на „моряците“.

Черно море можеше бързо да изравни резултата в 32-ата минута. Васил Панайотов получи топката в наказателното поле на Локомотив, след което отклони за Атанас Илиев, който стреля, но неточно в аут.

Ефе Али отправи много хубав удар в 43-ата минута, но Иван Дюлгеров плонжира и изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар в наказателното поле на Черно море, Хорхе Сегура стреля с глава, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Дюлгеров.

Локомотив Пловдив направи много сериозен пропуск в 57-ата минута. Бабакар Дион пусна много добър пас към Мичи Нтело, който бе изведен сам срещу Иван Дюлгеров, но нападателят подходи много слабо, не успя да си спре топката и тя попадна в ръцете на вратаря на „моряците“.

Черно море вкара гол в 60-ата минута чрез Илиан Илиев-младши, но голът не бе зачетен заради засада. Илиан Илиев-младши проби по десния фланг, след което влезе навътре и отправи диагонален удар, Атанас Илиев посегна да играе с топката, а беше в положение на засада, след което кълбото се удари десния страничен стълб на вратата на Кристиан Томов и се озова в мрежата. Попадението не бе зачетено заради засада на Атанас Илиев, който посегна да играе с топката, въпреки че не успя да я докосне.

Четири минути по-късно Илиан Илиев-младши подаде на Мазир Сула, който бе заобиколен от трима играчи на Локомотив, но успя да ги преодолее и подаде на Уеслен Жуниор, който стреля, но Кристиан Томов спаси, а след това от тялото на Тодор Павлов топката излезе в корнер.

Оливер Камдем центрира в 69-ата минута в наказателното поле на Черно море, където Димитър Илиев успя да стреля с глава, но Иван Дюлгеров се намеси и спаси.

Димитър Илиев се опита да изненада Иван Дюлгеров в 76-ата минута, но ударът му бе доста неточен и топката излезе в аут. Минута по-късно последва центриране в наказателното поле на Черно море, където Ангел Лясков стреля с глава, но право в ръцете на Дюлгеров.

Пред Владимир Медвед се откри много добра възможност в 78-ата минута, но ударът му бе отразен от Иван Дюлгеров.

Битката продължи до последните секунди.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ