„Костов, това е твоя мач! И простете на Пламен Андреев всяка грешка днес!

7 Dni Sport07.04.2024
payimage-621892

Големият фен на Левски – Владислав Карамфилов – разкри пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между „сините“ и ЦСКА. Актьорът е на мнение, че или ще гледаме пасивно дерби, или и двата тима ще се хвърлят за победа заради феновете си.

„И двата отбора са в може би най-разпиляното си състояние до момента през сезона. Това може да е предпоставка да стане истинска битка. Вариантите са два. Или ще е посредствена пасивна, дебнеща и пазеща се продукция, или ще е много атрактивен и офанзивен мач, в който дори и да го няма голямото майсторство, ще има едно сериозно единоборство в името на феновете и на честта. Друг вариант няма. В този момент Левски и ЦСКА са еманация на футбола в България. Това е нивото му. Божа работа е дали Левски ще го вземе. Никога не можеш да кажеш какъв ще бъде крайният резултат. Двата отбора са изравнени. В ЦСКА има една идея по-изявени голмайстори. Не знам кой ще бъде на вратата на Левски, но истината е, че ако е Пламен Андреев – той няма да излезе уверен след фиаското в Разград. Ще бъде едно огромно изпитание за него и аз бих му простил всяка една грешка, която направи в този двубой. Надявам се да не допуска такива. Сега е моментът да докаже, че има психика, вече е пораснал и е вратарят на Левски! Аз го подкрепям на 100%! Той си е наше момче!“, заяви той.

Шансовете са 50% на 50%. Те имат предимство в някои елементи, но ние имаме в други. На трибуните сме 70% на 30% в наша полза. Това го казвам, защото съм пристрастен. В този мач може всяка една грешка да се окаже ключова. Който първи допусне грешка, ще се върне много по-трудно в мача. Ние нямаме отборен дух. Няма лидер в редиците, около когото да се създаде атмосферата и подема. При ЦСКА е още по-зле. Мисля, че Николай Костов от много време няма база, на която да надгражда и да създава добавена стойност. Той няма футболисти, които са необходими на един треньор. Той работи с подръчни материали. Костов тръгна много добре, въпреки атаките, които бяха злонамерени и бяха по различни причини, а не футболни.

Липсва качество в редиците. Да не забравяме, че Левски се представя въпреки всичко това и се бори мъжки. С изключение на мача в Разград. Рано е да говорим за представянето на новите попълнения. Всеки един може да бъде поредната причина за триумф или поредното разочарование. Много е важно какъв дух и какви условия ще ти създаде самата среда. Футболът е отборен спорт и психология. Не можеш да кажеш, че пълният комфорт ще ти създаде условията за развитие. Нито пък, че конфликтите в отбора ще са ти оправдание за слабото представяне. Има сърце, талант и реализация. Ако излизаш на терена със сърце, това се вижда с просто око. Има хора, които винаги са били лидери. Истината е, че всеки един спорт е олицетворение на държавата“, продължи Въргала.

Ако не беше Наско Сираков съм на мнение, че нямаше да се стигне до тук. Левски щеше да е разкъсан. Наско е герой и Левски е шампион по отношение на плащанията си. Нека се гледа от този момент за следващите две години и гледаме напред. Нямаме много класен състав, но имаме право да сме в играта. Футболисти ще дойдат. На новите попълнения гледам като една надежда. Имаме и други настоящи играчи, на които може да се разчита. За съжаление в дербито няма да играят Марин Петков и Асен Митков. Предстоящият мач е мач на Костов“, заяви той.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ