Настъпи денят на дербито, в който на никой не му пука за титлите на Домус Прокажения

7 Dni Sport07.04.2024
Футбол - ЦСКА-София - Левски

Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в голямото дерби на българския футбол. Срещата между двата гранда на шампионата ни ще генерира сериозен зрителски интерес, а десетки хиляди ще присъстват по трибуните на националния стадион „Васил Левски“. Вечното съперничество обаче идва във възможно най-неподходящия миг за родните колоси, които имаха разочароващи резултати в междинния кръг.

Но това днес няма никакво значение!

Защото е деня, в който цяла България живее с Левски – ЦСКА. Денят, в които поне за 24 часа всички забравят, че живеят в прокажената за футбола ни делиорманска ера и се връщат към доброто старо време на червено-синята класика.

Домакините ще се борят за победа в мач №1 със самочувствие, гравитиращо около нулата. До сряда вечер, селекцията на Николай Костов вървеше без загуба в Първа лига от месец ноември. На „Герена“ нескрито заговориха дори и за намеса в битката за шампионската титла. Мечтите им обаче бяха разбити на пух и прах, след като инкасираха срамно поражение от лидера Лудогорец с 1:5.

В лагера на ЦСКА също нямаше поводи за усмивки. Планът на „армейците“ се обърка, след като в сряда те инкасираха неприятно домакинско поражение от Локомотив (Пд) с 1:2. Освен като резултат, играта на столичния гранд също не беше на необходимото ниво. Всичко това накара привържениците отново да поискат оставката на треньора Нестор Ел Маестро.

„Червените“ се сринаха до третото място във временното класиране, след като бяха задминати от Черно море. Така ЦСКА се отдалечи на шест точки от Лудогорец, като разликата може да се отвори до девет, ако „орлите“ вземат отложения си мач с ЦСКА 1948.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ