Решено: Левски и звездата Рикардиньо се разделят през лятото

7 Dni Sport02.04.2024
1

Левски ще продаде и Рикардиньо през лятото, съобщава „Тема Спорт“. „Сините“ са решили да се разделят с бразилеца при добра оферта и да не го спират за трансфер в чужбина, както се случи през зимата.

Нападателят бе искан в началото на годината от Виктория (Пилзен). Чехите и „сините“ обаче не можаха да се разберат за парите. Виктория даваше 600 000 евро, а Левски настоява за 1 милион евро, като столичани са били готови да си стиснат ръцете на 850 хиляди от европейската валута.

На хоризонта се показа и руският Урал, който бе извадил повече пари за 22-годишния таран, но и дo такава сделка не се стигна. Сега отново основният кандидат за подписа на нападателя е Виктория (Пилзен). Чешкият клуб следи изкъсо изявите му през пролетта и ще отправят нова оферта след края на кампанията. От началото на втория полусезон Рикардиньо се разписа на два пъти – при победите над Пирин в Благоевград с 2:1 и в последния мач срещу Славия при 2:0 на „Герена“. Във всички турнири нападателят реализира девет попадения в 30 мача.

Една от основните причини за решението на Левски да не се стигне до продажба на Рикардиньо бе, че Николай Костов не разполагаше с реална алтернатива на бразилеца за върха на атаката. Наскоро в игра след дълго прекъсване се завърна Билал Бари, но французинът е далеч от добрата си форма и до края на сезона ще се появява в заключителните минути на двубоите. Опция за нападението е и 18-годишният Преслав Бачев, но за момента младокът не получава достатъчно шанс от треньора.

Левски може да е спокоен за върха на атаката при продажба на Рикардиньо, тъй като сините вече подписаха предварителен договор с национала и нападател на Крумовград Алекс Колев. Не е изключено столичани да се подсилят и с играч от Южна Америка на тази позиция.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ