Чудовищна трагедия! Братът, снахата и децата на наш футболист изгоряха при пожар в Германия

1

Жестока трагедия разтърси футболен клуб „Гигант“ (Съединение). Братът, снахата и двете деца на играча Здравко Жилов са загинали при пожар на 25 март в Германия.

Дечицата са били на възраст 3 години и 6 месеца. Ситуацията е още по-тежка, защото Жилов и семейството му не разполагат с необходимите 18 000 евро, за да бъдат транспортирани телата на жертвите до България. Съотборниците, треньорите и ръководството на клуба застават до своя приятел и излязоха с призив за организиране на благотворителна инициатива. Ето какво написаха в официално обръщение от „Гигант“:

„Уважаеми фенове и любители на футбола, неведнъж всички Вие сте показали Вашата съпричастност. Дойде отново време всички заедно да обединим силите си и да помогнем на един от нашите футболисти. Здравко Жилов винаги е доказал, че на терена оставя своето сърце и душа и се раздава до край във всеки един мач.

Сега той има нужда от нашата подкрепа. На 25 март в Германия при пожар той губи едни от най-близките си хора. Брат му, снаха му и двете им деца (едното на 3 години, а другото на 6 месеца). Трагедията за семейството е огромна, а сега те се нуждаят от сума в размер на 18 000 евро, за да транспортират телата им до България.

От ръководството на ОФК „Гигант“ (Съединение) отправяме към всеки един от вас МОЛБА за еднократно подпомагане, според личните финансови възможност.

Дарителски кутии ще намерите в парк-кафе „ СТИВИ“ и на стадиона.

В събота – 30 март, предстои да се изиграе мачът от 26 кръг на Югоизточната Трета лига срещу отбора на ФК “Созопол от 15 часа, който ще бъде в подкрепа на Зината.

Нека обединим силите си и дадем лъч светлина в този тежък момент за семейството.“

Екипът ни изказва съболезнованията си към Здравко Жилов и семейството му!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ