Звезда на Левски, която едва не загуби крака си: Горе главата, Билал Бари! Знам какво е

Левски - Спартак Варна, Билал Бари

Някогашният таран на „сините“ Екундайо Джайеоба коментира пред „Мач Телеграф“ завръщането на Билал Бари на терена след тежката травма, от която се възстановяваше дълго време. Нигериецът, който продължава да работи като треньор в ниските дивизии в България, имаше сходен опит с тежка контузия през 2005 година, която получи след мач в евротурнирите срещу отбора на Публикум. Тогава той се възстановява от нея над 2 години, като се завърна в игра чак пролетта на 2007 година.

„Позитивно е завръщането на Билал Бари обратно на терена с гол. Как и колко бързо ще се възстанови един футболист след подобна контузия зависи от самия човек и как тялото реагира на терапиите. Силният дух и влагането в тренировките са много важни. И не на последно място роля играе работата с кондиционния треньор.

Ключовата роля разбира се е на самия футболист и дали има желание да се завърне бързо или не. Има случаи, когато играчите не дават всичко от себе си и не се стараят на 100%. Рядкост, но ги има. Такива футболисти се завръщат трудно обратно на терена“, започна той.

„Големият проблем при такива случаи на дълго отсъствие е в главата на футболиста. На психологическа основа. Страхът от нова подобна контузия го има заложен в началото при завръщането в игра. Пак е индивидуално и колко бързо даден играч ще успее да се пречупи и това да не му пречи на играта.

Ако си напорист и смел, ще се възстановиш по-бързо и ще се завърнеш в игра. Спомням си, когато аз бях контузен имах огромно желание да се завърна. Господ ми помогна в онзи момент и тялото ми реагира добре на терапията. Проблемите дойдоха от първата операция, при която д-р Шойлев допусна грешка.

За съжаление, той вече не е сред нас. Всичко щеше да се развие различно за мен, ако първият път ми бяха направили успешно интервенцията. Но имаше усложнения и все пак съм благодарен на Господ, че не се стигна до по-тежки последствия и да ми отрежат крака. Не беше лесно, но след няколко операции се завърнах и играх отново на високо ниво с Левски. Бях много фокусиран и смел във възстановяването, но трябва да призная, че всички в отбора тогава ме подкрепяха и стояха зад мен.

Наско Сираков, Станимир Стоилов и всички мои съотборници. Много работа и грижи за мен положи тогавашният кондиционен треньор в отбора – Ясен Екимов. През целия възстановителен период беше плътно до мен. Надявам се и пожелавам на Билал да върне възможно най-бързо формата си от преди и да радва синя България“, каза накрая Дайо.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ