Илиан Илиев: Ако играем само за резултат, а не правим това, което трябва, ще е проблем

7 Dni Sport21.03.2024
Черно море - Ботев Враца, Илиан Илиев

Националният селекционер на България Илиан Илиев даде официална пресконференция преди мача с Танзания, който ще се играе в петък.

„Всички футболисти са здрави, нямаме проблеми в последните дни с изключение на тези, които отпаднаха от групата. Гледахме отбора на Танзания. Със сигурност не са известни на публиката, но се запознахме с тях. Играха на последното африканско първенство. За тях е възможност да се покажат в Европа, защото всеки о ттях очаква трансфер в Европа“, каза Илиев.

„Трябва да подходим сериозно в мача най-малкото от уважение на противника. Като състав няма да бягаме от това, което бяхме последните два мача. Ние трябва да покажем игрово по-добро лице, независимо от противника и независимо, че няма да има атмосфера, както беше последния мач“, допълни той.

„Няма да бягаме от състава, с който изиграхме последните два мача. Това е добре за нас, но това не означава, че няма да се направят промени. Ще е близо до това, което видяхме в предишните два мача“, каза Илиан Илиев.

„Ние сме запознати как може да реагираме във всяка ситуация. Важните лица във футбола – линиите трябва да са близо, трябва да сме агресивни към човека с топката, всеки отбор, ако го оставиш да играе, може да ти причини проблеми. Контрол на топка, притежание и преход в защита – това са важните неща.“, заяви още треньорът.

„В националния отбор не трябва да задаваме въпроси за мотивация. Всеки един и 5 минути да получи, трябва да покаже огромно желание. Този въпрос не трябва да стои на дневен ред. Знаем, че африканските футболисти играят повече на инстинкт. Ние, ако не сме на нашето ниво, като концентрация, мобилизация и агресия, естествено, че ще ни създадат проблеми всички, както беше послeдната година“, заяви още Илиан Илиев.

„Първо мислим за този мач, за Азербайджан ще мислим после. Първо трябва да излезем и да покажем добра игра и да победим Танзания. Ако не правим това, което правим на терена и излезем да играем само за резултат, е проблем“, завърши специалистът.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ