Тобиас Хайнц пропуска мача с Локомотив София, виси за Вечното дерби

7 Dni Sport20.03.2024
Левски - ЦСКА, Тобиас Хайнц

Един от основните футболисти на ЦСКА Тобиас Хайнц ще пропусне и предстоящото гостуване на Локомотив София, пишат от „Тема Спорт“. Двубоят в „Надежда“ е на 30 март, събота, от 19:00 часа. Норвежецът не игра при победата с 4:0 над Ботев Пловдив, след като получи контузия при визитата на ФК ЦСКА 1948 в Бистрица. Халфът е с увредени връзки на глезена и състоянието му все още не му позволява да поднови тренировъчен процес. Както е известно, само седмица след мача с Локо София за ЦСКА предстои вечно дерби с Левски. И към днешна дата участието на Хайнц срещу Левски изглежда застрашено. В Борисовата градина все пак правят всичко възможно да вдигнат норвежеца още за домакинството от междинния 27-и кръг срещу Локо Пд. Целта е плеймейкърът да запише минути срещу черно-белите, което е 4 дни преди вечното дерби.

В същото време трима от футболистите на ЦСКА, които в момента са в лазарета, се очаква да са на линия за гостуването на Локо Сф след подновяването на първенството. Става въпрос за Иван Турицов и Мартин Стойчев, които отпаднаха от съставите съответно на мъжкия и младежкия национален отбор, както и капитана Юрген Матей. Турицов доскоро лекуваше проблеми с адукторите и се завърна в титулярния състав за мача с Ботев Пловдив.

След само 20 минути обаче отново получи болки в тази област и напусна терена принудително. Треньорът Ел Маестро беше категоричен, че включването му в игра не е било прибързано, тъй като преди това е тренирал добре и очаква, че състоянието му не е сериозно.

Конкурентът му отдясно на защитата Стойчев пък има проблеми, които е изпитвал още по време на престоя си в Арда и се нуждае от няколко дни почивка. След това ще поднови тренировки и трябва да е готов за визитата в „Надежда“. Юрген Матей пропусна последните два мача заради мускулна травма, но прави специални процедури, за да се възстанови максимално бързо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ