Славия и Локомотив Пловдив ще се надиграват в мач с футболни достойнства

7 Dni Sport16.03.2024
славия_локомотив_пловдив1

Славия приема Локомотив (Пловдив) в първия съботен мач от efbet Лига. Срещата от XXV кръг на първенството ще започне с първия съдийски сигнал на Валентин Железов на стадион „Александър Шаламанов“ в 12:45 часа.

Отборът на Славия ще продължи да преследва точки с цел да приближи седмото място в класирането, откъдето ще може да потърси участие в Лига на конференциите през бараж срещу четвъртия. От началото на пролетния дял от шампионата „белите“ нямат загуба, като в актива на тима на Златомир Загорчич има две победи и две равенства.

В предишния кръг „белите“ победиха с 2:1 един от традиционните си съперници – Локомотив (София). В герой срещу „железничарите“ се превърна десетката Владимир Николов, който се намира в добра форма. По всяка вероятност аут за мача със „смърфовете“ е капитанът Галин Иванов, който получи разтежение в „Надежда“.

Локомотив (Пловдив) държи петата позиция в подреждането, като в предишния кръг „смърфовете“ записаха лек успех с 3:0 над последния Етър под тепетата. Преди това отборът на Александър Томаш загуби в две поредни срещи – от Хебър (Пазарджик) и Крумовград. За момента Локомотив е на точка зад Левски, който държи баражното четвърто място, пишат от „Спортал“.

Преди дни пловдивският клуб привлече нападателя Мартин Петков, който вече тренира с отбора. Не е напълно сигурно обаче дали юношата на Левски ще дебютира в гостуването в столичния квартал „Овча купел“.

Славия – Локомотив Пловдив

efbet Лига, 25-и кръг

Вероятни състави:

Славия: Вуцов, Томбак, Йеленкович, Марков, Керчев, Стоянов, Минчев, Стоев, Нгуен-До, Тасев, Николов

Старши-треньор: Златомир Загорчич

Локомотив Пловдив: Томов, Камдем, Сегура, Павлов, Пешов, Райнов, Евандро, Лясков, Илиев, Дион, Нтело

Старши-треньор: Александър Томаш

Начало: 12:45
Стадион: “Александър Шаламанов”, гр. София
Съдия: Валентин Желзов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ