Димитър Бербатов: Трябва да има правилното обединение

7 Dni Sport14.03.2024
Димитър Бербатов,

Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров гостуват в студиото на „Спортал“. Както е известно, Берба е един от основните кандидатите за президентския пост на футболната ни централа, а Марто и Стенли са двамата му най-близки поддръжници по пътя към тази цел.

Тримата бивши национали ще споделят своите идеи и програма за управление на БФС, ако спечелят изборите в петък, 15 март. Те ще имат шанс да отправят и последни послания към делегатите преди конгреса.

„Готови сме от три години. Борим се толкова време не защото така ни е скимнало, а защото имаше големи нередности и не можеше да си затваряме повече очите. Проблемите на клубовете станаха наши проблеми. Не можехме с лека ръка да се откажем. Бяхме задължени да продължим. Сега сме на финалната права, утре е денят. Готови сме, защото знаем, че сме направили всичко, което зависи от нас“, започна Бербатов.

„Тези три години бяха доста тежки. В същия момент научихме доста неща – където хубави, къде не толкова. Ако ни се даде възможност, след утре започва по-трудната част – да защитим всичко това, което говорим. Това ще бъде най-голямото предизвикателство.

Всичко трябва да се случва по един и същи начин. Проблемите са толкова задълбочени, че ако не им обърнем внимание, ще се задълбочат още повече. Всички заедно трябва да започваме да бутаме леко-полеко. Има бързи победи, разбира се. Това е част от процеса. Всичко минава през утре. Говорихме с всички клубове, защото така задължаваше професионалната етика. Никой друг не го направи. Това показва постоянството, с които искаме да защитим идеите си. Ние приветствахме критиката на тези срещи“, каза още бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед.

„Ние не сме чули Изпълкома на определени кандидат-президенти. Може днес някой да го направи. Ние няма какво да крием. Дали големите клубове ще подкрепят някого – това е тяхно право. Накрая ще си проличи за кого са отишли гласовете. Това са водещите клубове и имат право да не казват нищо, защото тяхното мнение може да повлияе на другите.

Трябва да има правилното обединение. Знаем кой какво прави и какво говори. Знаем кой има правилният морален компас и в коя посока сочи. Някои хора нямат място, ако ние спечелим. Има хора, които толкова години са работили в БФС – сигурно са започнали с добри идеи, но по пътя някъде са ги изгубили“, продължи той.

Петър Величков трябва да влезе на Конгреса като член на Изпълкома. Ако той не влезе, има още двама или трима човека, които не трябва да присъстват на Конгреса, но ще са там. Трябва да има равнопоставеност. Когато няма, е ясно какво се търси. Футболната общественост не знае тези неща, както и много други примери. Долни неща, които не правят чест на никого. Това ни дава още повече желанието и си казваме „Правим правилното нещо“.

Имаме Изпълком и хора, които оперативно са готови да застъпят моментално. Когато един човек отива на ново място, взима своя екип със себе си. Ние сме подготвени. В БФС има и кадърни хора. Когато една такава промяна настъпи, младите и образовани хора са добре дошли. Сигурен съм, че ще има такива хора, които ще искат да помогнат.

Ние може да се разбираме добре и да имаме близки отношения, но тук става въпрос за каузата, която е по-голяма от нас. Трябва обаче да се взимат тежки решения. Тепърва предстои предизвикателството. Когато вървим в правилната посока, няма какво да ни плаши“, каза още Бербатов.

„Мисля че успях, с помощта на всички в екипа, хората, които избрахме, да бъдат полезни. Опитахме да има хора от всички сфери. Хората трябва да имат капацитет да взимат правилните решения. Тежко беше да кажа и на хората, които няма как сега да бъдат в Изпълкома“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ