Стилиян Петров: Клубовете да покажат какво искат – нещо различно или същото

7 Dni Sport14.03.2024
Стилиян Петров,

Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров, който е основна част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, говори в студиото на „Спортал“ преди предстоящия Конгрес.

„Дълъг е ползотворен път. За три години влязохме в проблемите в българския футбол. Намираме се преди Конгрес, където клубовете трябва да покажат какво точно искат – нещо различно или да си продължават нещата, както е било досега. Наградихме в екипа – методисти, треньори. Няма как да избягаме от проблемите за треньорството, инфраструктурата“, заяви бившата звезда на ЦСКА, Селтик и Астън Вила.

„Говорим с всички, които искат да разговарят с нас. Има някои, който не искат да говорят с нас. Но на 99% сме се видели с всички. Ще ни подкрепят тези, които са харесали какво предлагаме и това, което представляваме тримата. Търсим одобрение в това, че се опитваме да направим нещо за българския футбол. И това, което даваме като мандатност след нас – човекът след нас ще започне да надгражда, а не да запълва дупки“, каза още Стилиян.

„Не обвинявам клубовете – разбира се, че има страх. Знаем, че клубовете имат проблеми. Не се работи тези проблеми да се отстранят по правилния начин. Клубовете не трябва да излизат и да казват кого подкрепят. Разбира се, че няма да излязат големите отбори, лицензирането е скоро, това ги притеснява, разбира се. Разговарял съм и с Михаил Касабов, и с Георги Иванов – Гонзо, и с Георги Захариев, и с Манол Иванов, и с Георги Градев, не го крия“, продължи рекордьорът по мачове за България.

„Човек от нашия екип, който е в Изпълкома – Петър Величков, няма да бъде допуснат на Конгрес. Защо? И ние не знаем. Те си работят по техни Устави, по техен начин на мислене. Спират един човек, не му дават пропуска. Казано му е, че не може да присъства. Вижте, възрастта няма значение. Има хора, които имат знанията и имат капацитета да работят. Важно е да избереш правилните хора да вървят в правилната насока.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ