Скандално решение на Ботев Пд влуди феновете, те атакуваха клуба

1

Контролната среща между Арис и Ботев, в памет на Тоско Бозаджийски, бе преместена за 22 март (петък). Първоначално двата „жълто-черни“ клуба бяха обявили спаринга за събота (23 март).

Смяната на деня предизвика бурна вълна от недоволни привърженици на „канарчетата“. Във фейсбук профила на пловдивчани десетки фенове изразяват гневни реакции срещу решението.

Очакваше се множество фенове на Ботев да гостуват в Солун. Именно там бе убит незабравимият Тоско Бозаджийски, който беше един от най-големите обединители на „жълто-черната“ публика и сред най-дейните във фенските редици.

Повечето фенове ясно заявяват, че няма да могат да присъстват на мача в делничен ден, като призовават ръководството на „канарчетата“ за промяна на деня. Доста привърженици се оплакват, че недоволните им мнения са изтрити от администраторите на официалната страница на пловдивчани.

Очаква се развитие по темата по-късно през деня, като все още съществува възможност директорите на Ботев да се вслушат в съвета на своите фенове и да договорят с ръководството на Арис нова дата за дългоочакваната контролна среща в Солун.

Ботев и Арис играха контрола през лятото на 2023 година на стадион „Христо Ботев“. Тогава двете публики почетоха паметта на Тоско и направиха страхотна атмосфера с пиротехника и песни, припомня Пловдив24.

Ето и текста на публикацията в социалните мрежи на „канарчетата“:

Контролната среща между Арис (Солун) и Ботев (Пловдив) в памет на Тоско Бозаджийски се измества с ден по-рано, а именно на 22 март (петък) от 18:30ч. на стадион “Клеантис Викелидис“ в Солун по изричното желание на ръководството на Арис.

Причината за промяната на датата и часа на приятелската среща идва поради честванията на 110-тата годишнина на Футболен клуб Арис на 24 март и домакинския баскетболен мач на Арис срещу Лаврио на 23 март.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ