Изненадата при „лъвовете“ гони мач №100 в елита е фен на Роналдо

7 Dni Sport11.03.2024
Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Димитър Тонев, Тодор Неделев

Димитър Тонев определено е изненадата в състава на националния тим за предстоящите мачове с Танзания и Азербайджан от турнира FIFA Series.

За крилото на Крумовград това е първа повиквателна, която за специалистите не е толкова неочаквана. След подновяването на шампионата той блесна с гол и две асистенции, а през есента също се разписа веднъж и направи още две асистенции. И въпреки че е само на 22 г., той вече има 97 мача в родния елит.

Още ненавършил пълнолетие, Тонев бе определян като един от най-големите таланти на Ботев Пловдив през новия век. Бързо спечели любовта на феновете, а и играеше често. След нашествието от чужденци при „канарчетата“ обаче картината се промени и все по-често оставаше резерва. Затова през миналата пролет беше пратен под наем в Пирин, където изигра 11 мача, а през лятото замина в посока Крумовград като преотстъпен до лятото на 2024 г.

Високият 170 см Тонев е голям фен на Кристиано Роналдо. Играе най-често по десния фланг, където се отличава с техника, бързина, комбинативност и удари от дистанция. Има всички качества и за ролята на атакуващ вътрешен халф. Има 5 мача и два гола за младежкия национален отбор, бил е и юношески национал, пишат от „Гонг“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ