Скрит мачбол за оцеляване в efbet Лига

7 Dni Sport11.03.2024
Пирин Благоевград - Ботев Враца, Даниел Генов

„Запазване на статуквото или смяна на ролите“ – това ще наблюдават зрителите на двубоя Пирин – Хебър, който е днес от 17:30 часа на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Домакините влизат в сблъсъка като 14-и в класирането – място, което праща на бараж за оцеляване. Тимът на Любослав Пенев пък е точно над тях – 13-и, като има 3 точки аванс. Ако орлетата клъвнат съперника, ще го изпреварят в подреждането, защото през есента го победиха с 2:1 на „Георги Бенковски“ и ще имат по-добри показатели в преките двубои. Ако обаче пазарджиклии бият, то ще се откъснат. Ето защо сблъсъкът е от изключителна важност за съперниците. Просто той се оказва скрит мачбол за оставане в елита.

Съперниците вече показаха, че поведението им на терена не се влияе от финансовите проблеми на клубовете. И в двата клуба бе извършена смяна на ръководствата, на които начело са бивши футболисти. За пазарджиклии това ще е първият двубой с шеф Владимир Гаджев, а за него, както и за колегата му в Пирин Петър Занев, основната задача е намиране на инвеститори.

В последните два кръга Пирин взе четири точки като гост – 3 от Ботев Вр и 1 от Арда. Между тях обаче отстъпи на Хебър навън в четвъртфинал за купата. Затова и сега ще е двойно амбициран да си върне на противника. Треньорът Олександър Бабич обаче има доста проблеми. Контузен е плеймейкърът Суда, а наказани са капитанът Александър Дюлгеров и халфът Венцислав Бенгюзов. Завръща се Христо Попадийн, който ще бъде използван в средата на терена.

Любослав Пенев пък ще замести санкционирания полузащитник Георги Каракашев с включилия се силно срещу Левски Йоан Н‘зи. Дилемата му е дали да не пусне като титуляр жокера Шейх Диаманка, пишат от „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ