Ивайло Петев се справи в румънско градско дерби

7 Dni Sport11.03.2024
Ивайло Петев,

Воденият от българския треньор Ивайло Петев отбор на Университатя (Крайова) спечели градското дерби срещу ФК У Крайова 1948 с 2:1 в последния 30-и кръг на редовния сезон в румънското първенство. За българския специалист това е седми пореден мач без поражение и четвърти успех в серията.

С днешните три точки Университатя влиза в плейофа за титлата с 49 точки, на 4 от 3-ия ЧФР Круж и на 6 от 2-ия Рапид (Букурещ). На върха е ФКСБ с 64, а 5-и и 6-и са Сепси и Фарул с по 43 пункта. Днешните съперници на Петев е на 13-о място с 31 точки. В плейофите обаче отборите започват с точки, които са наполовина от актуалния им актив, което означава, че Петев и хората му ще имат 25 или само на 7 от лидера ФКСБ.

Срещата се игра на градския стадион Йон Облеменко, който използват и двата отбора. Футболистите на ФК У Крайова 1948 поведоха в резултата в 4-ата минута на добавеното време на първата част чрез Аурелиен Кицу, но след почивката Александру Митрица и Щефан Байарам в 70-ата и в 77-ата минута обърнаха хода на срещата.

Преди почивката и двата отбора имаха по една добра възможност, като за Университатя Крайова шанс пропусна Щефан Байарам. За У Крайова 1948 пък възможност се откри за белгиеца Уилям Баетен. Аурелиан Кицу бе този, който откри с гол, отбелязан в продълженията на първото полувреме.

Явно след корекциите на почивката, тимът на Петев повиши нивото си на игра и доминираше през второто полувреме по всички зони на терена. Александру Митрица се разписа с невероятен лоб при пас на Никушор Банку. Седем минути по-късно Байарам прати топката за втори път в мрежата след пад от корнер на Джордже Цимпану. Същият Джордже Цимпану беше близо до гол в последните етапи от мача, но нападателят пропусна от позиция един на един с вратаря Роберт Попа, който отново показа високата си класа, пишат от „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ