Михаил Касабов проговори за стадиона на ЦСКА, новата „Българската армия“

7 Dni Sport11.03.2024
ЦСКА - Лудогорец, Стадион "Българска армия",

Кандидатът за президент на БФС – Михаил Касабов, разкри в предаването „Арена спорт“ по БНТ подробности относно промените, които смята да направи във футбола ни, ако спечели Конгреса.

„Мисля, че има някои неща, които могат да бъдат променени и аз ще ги направя, ако ме изберат. Основното е постепенното преминаване на професионалния футбол към Професионалната лига, защото така е във всички държави. Аз още в началото на кампанията обявих, че в Изпълкома няма да поканя собственици и президенти на клубовете, тяхното място е в Лигата.

Съдийството е една болна тема, но аз смятам, че то не е толкова тежко, колкото се изкарва. Разбира се, има какво да се промени, но това е работа на Съдийската комисия, а не на президента.

Хубаво е да имаме национален стадион, но ние вече разполагаме с два стадиона в Пловдив, като един от тях – „Христо Ботев“ ще бъде използван от националния отбор за бъдещите мачове и квалификации. Като софиянец бих искал и в столицата да имаме такова съоръжение и го очаквам от ЦСКА.

Ще обърнем сериозно внимание на подрастващото поколение. За детско-юношеския футбол вече има изготвена програма, по която ще се работи усилено“, каза Касабов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ