Гнус в спортно министерство: Върнаха на работа срамна въшка на Руди Гела, дадоха тото на племенник на депутат от ПП

димитър илиев

Спортният тотализатор в Благоевград е с нов директор. Той заема мястото на детронирания общинския съветник от Банско Костадин Дурчов, който съвместяваше двете позиции около две години. Новоначзначеният Николай Гюров е племенник на ексдепутата, сега шеф в БНБ – Андрей Гюров, съобщи struma.bg.

Вчера Гюров бил представен пред служителите в Спортния тотализатор в областния център. За Николай Гюров, освен че има високопоставени роднини, се знае, че е активист на ПП – Сандански и неизбран кандидат за общински съветник от същата партия.

В трудовата му биография по нищо не личи защо на отиващия си екип от Министерството на младежта и спорта и министъра в оставка Димитър Илиев им е хрумнало да го сложат на тази позиция. Миналата година Гюров е работил в Районен съд – Сандански на длъжност призовкар. След като се дипломира като юрист, той влиза в редицата на ПП „Продължаваме промяната” и сменя попрището. Последно е работил в офиса на депутата от ПП „Продължаваме промяната“ Димитрина Хаджиева-Недина.

След като Николай Денков подаде оставката на правителството и те бе приета единодушно от парламента, в Българския спортен тотализатор текат партийни назначения като за последно, информира Tribune.bg.

Изпълнителният директор на БСТ Георги Тарлеков с месеци заряза ключови дирекции без ръководители, което хвърли в хаос цялата структура. На изпроводяк изглежда той все пак е решил от правото си да назначава, но позициите са резервирани за хора от „промяната“. Практиката не е непозната – по всяка вероятност, ако бъдещ ръководител реши са смени назначенията, това ще ги подплати със солидни неустойки.

Назначен в тотото се оказа и бившият директор на държавно предприятие „Сердика Спортни Имоти“ – Евгени Марчев, когото Радостин Василев „завеща“ на Весела Лечева, а тя уволни. Името на Марчев беше част от огромен скандал с мистериозен договор между повереното му дружество и ЦСКА за стадион „Българска Армия“. Евгени Марчев отказваше да напусне поста, обжалваше заповедите на Лечева и ѝ отказваше информация какво е подписал.

За да бъде назначен Марчев в тотото, Тарлеков специално е освободил място като е отстранил неправомерно служители с дългогодишен опит от отдел „Контрол на мрежата“, което е едно от най-важните звена в Тотализатора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ