„Георги Иванов трябваше да играе в ЦСКА. Бяхме се договорили, но се забавихме и ни изпревариха и една година ме беше яд.“

7 Dni Sport08.03.2024
Георги Иванов - Гонзо,

Поредният кандидат за президентския пост в БФС Петьо Костадинов даде интервю пред „Спортал“.

Участието на футболният агент бе заедно с членовете на екипа му адв. Николай Калистратов и арх. Ивайло Мишев.

„Искам да осветя един човек от моя екип. Историческа личност за българския футбол. Човекът, който искам да осветя като част от екипа ми е Мариян Огнянов. Искам хората да се запознаят с другата страна на това момче. Ние доста дълго сме говорили. Той със сигурност ще изпълнява оперативни задачи с децата.

Ние се кандидатираме, защото Борислав Михайлов е подал оставка. Защо не видим и позитивните неща, които е направил той, а не само грешките. Имаме шест участия и едно домакинство в юношеските отбори на големи първенства при неговото управление. Има и добри позиции в УЕФА.

Голямата грешка е липсата на комуникация с феновете и медиите. Не успяхме да наложим елиминирането на грозните сцени при директни излъчвания. При нас се налива всичко, което е грозно за лайкове. Тук става дума за модели на управление, а не за персонажа на Борислав Михайлов. Отсъства анализ за селекционния избор за демографския срив към интереса на децата към спортуването. Това е най-важният проблем, с който трябва да се справим. Ние имаме една много променена среда по отношение на децата.

Ние ще направим пълен регистър на всички учители по физическо възпитание в България. За да получават сигнали, ако някое дете има качества. Учителят ще може да подава информация към платформата и да се обърне внимание на това дете.

Държавата, когато каза, че не иска да работи повече с БФС мисля, че е държавен пуч, защото това е неправителствена организация. Затова мисля, че имаше участие в нещата, които се случиха на мача с Англия.

Масовият спорт има отношение към разходите на здравната каса. Вече е над осем милиарда бюджетът на НЗОК. Не е нужно да правим кой знае какви изследвания, че децата, които спортуват са по-здрави от тези, които са само пред екраните.

Вчера чух от Стилиян Петров за процес на купуване на гласове. На 13 март ние ще закрием нашата кампания в Търново. Ще изненадаме с решен финансов въпрос за малките аматьорски клубове, затова нека не бързат да решават. Намерен е резерв, който е взет под внимание.

Дори и да излезе на централен площад Бербатов да ме хули, аз ще му простя. Аз имам общо с привличането му в ЦСКА и с неговото напускане. Мен ме притесняват повече хората с корист зад гърба му.

Георги Иванов трябваше да играе в ЦСКА. Бяхме се договорили, но се забавихме и ни изпревариха и една година ме беше яд. Познаваме се много добре и мисля, че сме в добри приятелски отношения. Обожавам енергията му. Не мисля, че му е време да се кандидатира за президент, но така са решили.

От Мишо Касабов не съм видял нищо лошо. Рутиниран човек, но не мисля, че в този динамичен процес може да се справи.

С Градев сме се хапали твърде много. Аз не желая да отговарям на каквито и да е са вметки.

С Манол Иванов сме в чудесни отношения, работили сме заедно.

Ние не сме търсили подкрепа от никого. На нас не ни е за цел да събираме гласовете така, а сме дали алгоритъм и програма за развитие на футбола. Ние не сме излизали от дебрите на Бояна доста години“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ